Auto-Created-3
10 Ocak 2024 ( 15 izlenme )
Reklamlar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile Ramallah'ta görüşmesi protesto edildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile Ramallah'ta görüşmesi protesto edildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu gezisi kapsamında bugün Batı Şeria'da Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Bölgedeki gazetecilerin aktardığına göre Blinken, İsrail kontrol noktalarından geçerek Ramallah'a ulaştı.

Filistinliler, Ramallah şehir merkezinde ABD ve Blinken karşıtı sloganlar atarak ziyareti protesto etti. Ancak polis, protestocuların AbbasBlinken görüşmesinin yapıldığı binaya yaklaşmasını engelledi.

Blinken sıkı güvenlik önlemleri altında binaya ulaştığında, bir grup protestocu "Soykırımı Durdurun", "Filistin'i Özgürleştirin" yazılı pankartlar taşıdı. Bazı göstericilerle çevik kuvvet polisi arasında çatışma çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda ABD'nin Batı Şeria'daki "aşırı şiddete" karşı mücadelesi, Gazze'de sivillerin zararını en aza indirme çabaları, bölgeye insani yardım ulaştırılması ve iki devletli çözüm olasılığı ele alındı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eski sevgilisini darp ettiği iddiasıyla hapsi istenen Ozan Güven'in davasında Adli Tıp Kurumu raporu hazırlandı DEM'in Öcalan ziyareti Bahçeli'yi mutlu edecek Paylaşımı ortalığı karıştırdı! Şarkıcı Özgün, eşi Nilda Kaçar'dan boşanacağı iddiasını yalanladı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan yeni kararla, konut kredilerinde önemli bir değişiklik yapılacak