Auto-Created-3
05 Mart 2024 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Dolarda yükseliş sürüyor! İşte döviz kurunda son durum

Cuma gününü 31,3774 TL'den tamamlayan dolar kuru, yeni haftaya değer kazancıyla başladı. Saat 11.00 itibarıyla dolar 31,4240 TL'den işlem görürken, euro 34,1120 TL, sterlin ise 39,7930 TL'den satılıyor.

Geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yılın ilk yarısında başlayabileceğine dair beklentilerin güçlenmesiyle cuma günü yüzde 0,3 azalışla 103,9 seviyesinden günü tamamlayan dolar endeksi, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 103,8 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceği haftanın ilk işlem gününde, dolara olan talebin düşük seyrettiğini belirtti. Bu gelişmelerin ardından, Fed'in ilk faiz indirimine gitme olasılığının mayısta yüzde 29'a ve haziranda yüzde 71'e yükseldiği, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil faizinin ise yüzde 4,18'e gerilediği ifade edildi.

Piyasaları tedirgin edecek bir adım atmama sözü veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları da yakından takip ediliyor. Şimşek, katıldığı bir TV programında vergi oranlarında genel bir artış olmayacağını belirtti ve piyasaları bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündeminde olmadığını vurguladı.

Analistler, bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yurt içinde ise finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları ve yükümlülükleri verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puanın destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını kaydettiler.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kylie Jenner, İsrail'e destek paylaşımı yaptı! Tepkilerin ardından anında sildi Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı kırmızı et üretimi ve çiğ süt üretimi istatistiklerini yayınladı 2022 yılı Ekonomide rekorları kırdı: ABD, Avrupa ve Türkiye'de enflasyon nasıldı? Saffet Bozkurt duyurdu: Alaplı Kültür Merkezi'nin ihalesi yapıldı