Zonguldak’ta 70 yaşındaki emekli maden işçisi Mustafa Keleş’in başının baltayla vücudundan kesilerek öldürülmesi olayında aralarında Keleş’in yengesinin de bulunduğu 9 sanık hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sundu. Savcı, tutuksuz 9 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
Çaycuma ilçesine bağlı Dursunlar köyünde 2021 yılında; köyde ikamet eden emekli maden işçisi Mustafa Keleş’in ormanlık alanda cesedi bulundu. Ancak Keleş’in başının baltayla kesildiği tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Keleş’in başının cesedin uzağındaki çukura gömüldüğü tespit edildi. Jandarma; yaşlı adamın vahşice öldürüldüğü olayın failini tespit etmek için çok sayıda kişiden parmak izi ve DNA örnekleri aldı.
Ekipler ormanda ve Keleş’in yakınlarına ait ikametlerde de soruşturmayı derinleştirdi. Mustafa Keleş’in kardeşi İbrahim K.’nin evine ait fosseptik çukurda aramalar yaptı. Termal cihazlarla da yapılan aramalarda cinayette kullanılan baltaya ulaşılamadı.
Adliyeye sevk edilen erkek kardeş İbrahim K. ile 11 şüpheli sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Jandarmaya "Mustafa Keleş’i öldürdük" notu
Ekiplerin olayın failini tespit etme çalışmaları sürerken Sedat A.’nın adının yer aldığı "Mustafa Keleş’i öldürdük" yazılı jandarma karakoluna bırakıldı. Notları İbrahim K.’nin yazdığı ve hedef şaşırtmak için böyle bir yola başvurduğu ortaya çıktı. İbrahim K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetle bağlantılı olduğu iddiasıyla İbrahim K., İbrahim K.’nin eşi Fatma K., köy sakinlerinden 7 şüpheli hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenirken tutuklu sanık İbrahim K. ise sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edildi.
Cumhuriyet savcısı ağırlaştırılmış müebbet istedi
9 sanık hakkında yargılama süreci devam ederken Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan M.T. ile başı gövdesinden kesilerek öldürülen Mustafa Keleş’in çocukları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaa sundu. Mütalaada cinayeti Fatma K.’nın azmettirdiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası; diğer sanıklar hakkında da "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.
Mütalaa sonrası Mustafa Keleş’in çocukları olayı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını istedi. Tutuksuz sanık M.T. ise mahkemede beraatini talep etti. Duruşma, mütalaaya karşı savunma hazırlanmasına yönelik süre verilmesi için ileri tarihe ertelendi.

Mehmet Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi! Deprem hariç tüm masraflar doğrulandı9 izlenme
Kıvanç Tatlıtuğ, Londra'ya taşınacağı söylentisini yalanladı10 izlenme
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işçi alımı kurasından çıkan isim tepkilere neden oldu!11 izlenme
10.000 yıllık Çatalhöyük'ün yeni hali!14 izlenme
Altın Kelebek'te şıklık geçidi! Ünlü isimler adeta göz kamaştırdı10 izlenme
Aydın'ın Efeler ilçesinde bu yıl biber üreticileri için oldukça memnun edici bir dönem yaşanıyor.14 izlenme
Değişimcilerin umudu CHP İstanbul İl Kongresi ile büyüdü: “Genel Merkez artık eskisi kadar konforlu değil”16 izlenme
AB ülkelerine sığınma başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısı rekor seviyeye yükseldi10 izlenme
Babasını korkunç kazada kaybeden Özge Ulusoy, katil zanlısının tutuklanmamasına veryansın etti
Ses sanatçısı Sakin Künar, Müge Anlı'nın programında 24 yaşında bir kızı olduğunu öğrendi
Rekabet Kurulu devreye girdi! Yemeksepeti'ne soruşturma başlatıldı
Cem Karaca filmi mahkemece durduruldu! Ekipten jet açıklama geldi: Gösterim devam ediyor