Altının gram fiyatı güne yükselişle başlamış ve 1.970 lira seviyesinde işlem görmektedir. Çeyrek altın ise 3.300 lira, cumhuriyet altını ise 13.450 lira seviyesinden alıcı buluyor.
Altın fiyatları, Orta Doğu'da artan jeopolitik risklerin etkisiyle güvenli liman talebini desteklemekte. Jeopolitik belirsizlikler, genellikle altın gibi güvenli varlıklara yönelik talebi artırabilir. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomik gelişmeler altın fiyatlarını etkileyen diğer faktörler arasında yer alıyor.
Altın ons fiyatı da 2.028 dolara yakın seviyelerde dengelenmiş durumda. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.040 ve 2.060 dolar seviyelerinin direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtiyorlar.
Altın fiyatları, yatırımcılar için önemli bir değer saklama aracı olarak görülmekte ve belirli dönemlerde güvenli liman talebinin arttığı durumlarda değer kazanabilmektedir. Jeopolitik riskler, ekonomik belirsizlikler ve para politikası adımları gibi faktörler altın fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.
Dilan Polat'ın sınır dışı edilen çocuk bakıcısı Şule, ülkesine geri döndü: Millet olarak rahatlayın10 izlenme
Dilan Polat, tutuklama kararının ardından "Oğlum sana kim bakacak" diye bağırdı17 izlenme
Türk-İş'ten hükümete asgari ücret resti: Açlık sınırı olan 14 bin TL teklif edilirse masadan kalkarız25 izlenme
İsrail askerleri Batı Şeria'daki bir hastaneye girdi ve üç Filistinli askeri öldürdü21 izlenme
Parasını ödemediği işçileri tekme tokat dövdü! Şarkıcı Ferman Toprak gözaltına alındı19 izlenme
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katletmişti: 'Sur' canisi Semih Çelik’in ailesinden 'soyadı değiştirme' davası22 izlenme
Alaska Hava Yolları, Boeing 737-MAX 9 uçaklarını yere indirme kararı aldı20 izlenme
Oğlunu istismar etmekle suçlanan Ender Saraç, hakim karşısında gözyaşlarına boğuldu21 izlenme
Cihat Yaycı: Patrikhane Türk vatandaşlarına para verip Hristiyanlığa geçiriyor
İskoçya'nın Lismore adası sakinleri adanın tek mağazasını satın alarak onu kapanmaktan kurtardı.
Riyad'daki Süper Kupa krizi İtalyan kamuoyunda da olumlu karşılandı: "Haç da yasaklanacak mı?"
Avrupa Merkez Bankası (ECB) en önemli üç faiz oranını 25 baz puan artırdı