Her ayın 1’i ile 5’i arasında ders ücretleri yatırılan ücretli öğretmenler çalıştıkları okulların bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerini aradıklarında “Ücretli öğretmenler için ödenek gelmediğinden ödeme yapılmamıştır. Ödenekler geldiği zaman en kısa sürede ödeme yapılacaktır” cevabıyla karşılaşıyor.
Eğitimİş Sendikası da Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki göstererek “Öğretmenlere ödenek yok, söyleme gelince bütçe rekoru!” başlıklı bir açıklama yaptı.
"Güvencesiz ve modern kölelik koşullarına mahkum edilen ücretli öğretmenlere reva görülen bu durum, sadece bir yönetim zafiyeti değil, aynı zamanda insan hakları ihlalidir" diyen sendika, "Her fırsatta eğitime en büyük bütçeyi ayırdık diye övünen MEB, emeğini sömürdüğü 100 bine yakın ücretli öğretmenin maaşını hala neden ödeyememektedir?" diye sordu.
Sözcü
Mısırlı gazeteci Barakat: Suriye 13 yıl direndi17 izlenme
Yerel seçimlere katılacak 36 parti belli oldu: Seçim takvimi nasıl işleyecek?13 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı Yüzlerce Personel Alacak! İşte Kadrolar...17 izlenme
Türk tekstil devi 152 işçisini işten çıkardı! Dünya markasından KAP açıklaması19 izlenme
Büyükhanlı Holding'in varisi Cem Büyükhanlı, Bebek'teki evinde ölü bulundu9 izlenme
Pakistan'da iki siyasetçi, canlı yayında tekme tokat kavga etti21 izlenme
Borsada yüksek meblağda para kaybeden okul müdürünün cesedi sahilde bulundu14 izlenme
Lezita fabrikası'nda çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi nedeniyle grev başlattı20 izlenme
Kılıçdaroğlu Erzincan rallisinde hesap hatası: Çeyrek altın bugün 6 bin 749 lira
Türkiye, İsrail limanlarına uğrayacak Türk gemilerindeki güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkarttı
Hindistan'daki şiddetli yağış, iPhone üretimini durdurdu
Ünlü oryantal Didem Kınalı'nın cep telefonunu alıp kaçan şahıslar kıskıvrak yakalandı