Auto-Created-3
15 Şubat 2024 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Ocak ayında hava meydanları yolcu trafiği %8.3 arttı

Devlet Hava Meydanları'ndaki hava yolcu trafiği, Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre %8.3'lük bir artışla 14.76 milyon kişiye yükseldi. Aynı dönemde toplam uçak trafiği de %5.6 artarak 155,221 adede ulaştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün kesin olmayan verilerine göre, Ocak ayında iç hatlarda 7.06 milyon, dış hatlarda ise 7.7 milyon yolcu taşındı. Ayrıca transit üst geçişler de dahil olmak üzere toplam uçak trafiği 155,221 adet olarak gerçekleşti.

Ocak ayında toplam hava kargo miktarı da %27.7 artarak Türkiye genelinde 153,775 ton oldu. Bu miktarın 8,131 tonu yurt içinde, 145,644 tonu ise yurt dışında gerçekleşti.

Yük trafiği ise Ocak ayında %15.5 artarak toplamda 337,573 ton oldu. Bu yük trafiğinin 275,424 tonu yurt dışı hatlardan, 62,150 tonu ise iç hatlardan sağlandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruda bulunamayan 234 engelli öğretmeni atadı Merkez'in hamlesiyle kredi kartı ve kredi faizleri de yükselecek! İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak yeni oranlar İsrail'in yeni yüksek teknoloji silahları nelerdir, yapay zeka savaşta nasıl kullanılıyor? Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi verilmesini içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu