Auto-Created-3
17 Ocak 2024 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası ocakta ya faizi 250 baz puan artıracak ya da sabit bırakacak

Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Merkez Bankası'nın 2023 yılını yüzde 42,50 faiz oranıyla kapatmasının ardından yeni yılın faiz politikasına dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ocak ayında Merkez Bankası'nın ya 250 baz puan faizi artırabileceğini ya da sabit bırakabileceğini belirtti. Bu iki senaryoda da Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasından vazgeçip, enflasyonun düşüşünü bekleyerek faizleri düşürebileceğini ifade etti.

Ayrıca Erdoğan, yüksek faiz uygulamasının enflasyonla mücadelede risk oluşturduğunu düşündüğünü belirterek, bu politikanın ekonomide daralmaya ve durgunluğa neden olabileceğini vurguladı. Yüksek faiz politikasının toplam talebi baskılamaya çalışırken ekonomide resesyonist eğilimlere yol açabileceğini ifade etti.

Son olarak, enflasyonu artıran kalemlerin belirlenip fiyatlarının sabitlenmesinin önemine dikkat çekti. Bu yaklaşımın, ekonomide daha sağlıklı bir denge sağlamak adına önemli olduğunu belirtti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gözaltına alınan Banu Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı! Adliyeden koşarak uzaklaştı Mehmet Ali Erbil, 40 yaş küçük sevgilisinin doğum gününü kutladı! Sivas'ta ekmeğin fiyatı 5 lira, mezar yerleri bedava İsrail askerleri Batı Şeria'daki bir hastaneye girdi ve üç Filistinli askeri öldürdü