Auto-Created-3
06 Şubat 2024 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Şili'deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi

Güney Amerika ülkesi Şili'de devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda çok sayıda kişi de kayıp durumda.

Şili'nin farklı bölgelerinde cuma gününden bu yana devam eden orman yangınlarında bilanço ağırlaşıyor. Adli Tıp Kurumu'nun açıklamasına göre, Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Ancak çok sayıda cansız bedenin kötü durumda olduğu ve kimlik tespitinin zor olduğu belirtiliyor. Vina del Mar Belediye Başkanı Macarena Ripamonti, şehirde yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığını ve 370 kişinin kayıp olduğunu aktardı.

Şili İçişleri Bakan Yardımcısı Manuel Monsalve, yangınlarda 15 bin civarında evin hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca, park halindeki çok sayıda aracın da yangınlar nedeniyle küle döndüğü bildirildi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaşanan felaketlerin ardından ülkede 2 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıklamıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Söylemezsem Olmaz programında tüm yorumcular ayrıldı! Seren Serengil'den yorum gecikmedi: Benden sonrası tufan Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'yi tehdit etmeye başladı, ekipler sınır bölgesinde teyakkuza geçti ABD'den bugün düşen Türk SİHA'sıyla ilgili açıklama: Yasaklı bölgede olduğu için biz düşürdük, üzgünüz Varşova'da kullanılmayan bir binada 4 erkek cesedi bulundu