Sosyal medyada yeni tehlike alarmı! Güney Kore'den ortaya çıkan ve giderek tüm dünyaya yayılan 'Mukbang' akımı can alıyor. Son zamanlarda Türkiye'de de yaygınlaşan bu akımda, abartılı yemeiçme içerikleri yer alıyor.
Akşam gazetesinin haberine göre, sosyal medyada yemek yeme görüntülerini paylaşan Efecan Kültür, bu tehlikeli akımın son mağdurlarından biri oldu.
Instagram'da 150 bin takipçiye ulaşan ve videolarıyla şöhret kazanan Efecan Kültür, obezite nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları sonucu hastaneye kaldırıldı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kültür'ün vücudunda morluklar oluştuğu bildirildi. Tedavisi devam eden Kültür, sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajlarla pişman olduğunu ve eski sağlığına kavuşmak istediğini dile getirdi.

'Mukbang' akımı, özellikle çocuklar ve gençler üzerinde yarattığı olumsuz etkilerle endişe yaratıyor. Bu içerikler, hem obezite gibi ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlıyor hem de genç yaş gruplarında sağlıksız beslenme alışkanlıklarını tetikliyor. Sosyal medyada yayın yapan kişi, bu sırada abartılı ve ölçüsüz şekilde yemek yiyor.
Türkiye'de sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirilmesi tartışmaları devam ederken, bu tarz tehlikeli akımların yayılması durumu daha da karmaşık hale getiriyor.
Uzmanlar, sosyal medyada popüler olan bu tarz çıkışların toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Çocukları ve gençleri bu tarz zararlı akımlardan koruyabilmek için ebeveynlere büyük görev düşüyor.
Ünlü çift Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses, heyecan verici bir duyuruyla gündemi salladı!12 izlenme
Merkez Bankası 2023 ve 2024 sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı9 izlenme
Ham petrol ithalatı yüzde 14 düşüşle 2 milyon 17 milyon 437 tona geriledi12 izlenme
Afrika, Avrupaya Katkı Sağlayabilir mi?12 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekim ve Kasım aylarında tamamlanan konutları depremzedelere teslim edeceğiz11 izlenme
Türkiye, Bulgaristan ve Romanya mayın anlaşması imzaladı: NATO üyesi üç Karadeniz ülkesinin hedefleri neler?40 izlenme
İsrail, Suriye'nin Dera kentinde de toprak işgal etti15 izlenme
TİP'in Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Gökhan Zan oldu21 izlenme
İYİ Parti'den olağanüstü seçim kongresi kararı: Akşener yerel seçim sonuçlarını nasıl yorumladı?
12 şehidimizin haberini sahnede alan Ajda Pekkan konserini yavaşlattı
CHP, ek MTV alımını öngören yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
Azerbaycan seçime gidiyor: İlham Aliyev "Muzaffer halkın muzaffer lideri" sloganıyla beşinci dönemine hazırlanıyor.