Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), eleman açığı olan meslekleri duyurdu. İşverenlerin en çok talep ettiği meslekler arasında özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı, turizm ve otelcilik elemanı, garson ve konfeksiyon işçisi bulunuyor.
İŞKUR'un verilerine göre, kasım ayında 53 bin 204'ü erkek, 34 bin 237'si kadın olmak üzere toplam 87 bin 441 kişi işe yerleştirildi. Bu süreçte en fazla işe yerleştirilen il İstanbul oldu. 2023 yılında İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen kişi sayısı ise 1 milyon 98 bin 771'e ulaştı.
Açık iş başvurularının yüzde 98,8'i özel sektörden gelirken, sektörler itibarıyla en fazla açık iş başvurusu imalat sektöründen geldi. En çok talep edilen meslekler arasında ise özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı, turizm ve otelcilik elemanı, garson, konfeksiyon işçisi, reyon görevlisi, makineci (dikiş), elle yapılan diğer imalatla ilgili işçiler, market elemanı ve gıda alanında perakende satış elemanı bulunuyor.
Kasım ayında İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 381 bin 155 olarak kaydedildi. Kayıtlı işsiz sayısındaki düşüş, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24'lük bir azalmayı temsil ediyor. Bu kayıtlı işsizlerin yüzde 49'unu erkekler, yüzde 51'ini kadınlar oluştururken, yüzde 25'i 1524 yaş grubundan geliyor.
Çin ve Suudi Arabistan arasında dolara darbe vuracak para takası anlaşması10 izlenme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan "Asgari Ücret" Açıklaması12 izlenme
Cezaevinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay neden tahliye edilmiyor? Bölge Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarının sürece etkisi ne oldu?14 izlenme
Sadece 2 bölümü yayınlanan Senden Önce dizisi için final kararı alındı14 izlenme
Tramvayda yanlış anlaşılma tartışması! Akbil, binmediğini iddia ettiği turisti dışarı attı50 izlenme
Farah Zeynep Abdullah, Venedik Film Festivali'nde En İyi Kadın Başrol Oyuncu Ödülü'nü kazandı10 izlenme
Yoksulluk oranı, 2022'de 2021'deki seviyesinde kalarak yüzde 14,4'e yükseldi.8 izlenme
370 milyar liralık borç yapılandırdıldı9 izlenme
CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Gücünüzü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsunuz
Üretimin yüzde 80 düştüğü Köse fasulyesinin fiyatı 200 TL'ye kadar çıktı
Beşar Esad’dan açıklama: Suriye bir gün yeniden bağımsız ve özgür olacak
Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler sonrası kur korumalı mevduatta düşüş sürüyor