Doktorlarımız cayır cayır istifa ederken, Arap ülkelerinden "Tıp, Diş Hekimliği" gibi birçok bölüme sınavsız öğrenci alımı yapılıyor. Bakın, bunu yapan firmalardan sadece biri, sayfaları tamamen Arapça ilanlarla dolu. "Sınavsız tıp okuyabilirsiniz" deniyor.
Doktorlarımız cayır cayır istifa ederken, Arap ülkelerinden "Tıp, Diş Hekimliği" gibi birçok bölüme sınavsız öğrenci alımı yapılıyor. Bakın, bunu yapan firmalardan sadece biri, sayfaları tamamen Arapça ilanlarla dolu. "Sınavsız tıp okuyabilirsiniz" deniyor.


Üniversitelere göre fiyatlar değişiyor, onun da listesini yapmışlar. En yüksek Yeditepe 27.500 dolar. En düşüğü de Yüksek İhtisas ve Maltepe... Yıllık 10 bin dolar civarı.

Bitirdikten sonra da vatandaşlık imkanı var. Kendileriyle İran'dan yazan biri olarak kırık bir Türkçeyle konuştum. Herhangi bir lise diplomasıyla toplamda 4060 bin dolar harcayıp hem sınavsız bir şekilde tıp, diş hekimliği vb okuyacağım hem de vatandaşlığa hak kazanmış olacağım.
Okulu bitirdikten sonra da 1 yıl boyunca Türkiye'de kalan yabancı uyruklu kişi vatandaşlık alabiliyor. Bunu da bir başka danışmanlık firması "Bu düzenleme bize göre çok yerinde oldu" yorumuyla anlatıyor.
Vatandaşlık satışını sadece gayrimenkul olarak düşünmeyin. Arap ülkelerinin herhangi birinden lise diploması varsa istediğiniz üniversitede parasıyla Tıp okuyabilirsiniz. Sadece 2 firma örneği verdim. Bunu yapan onlarca firma var.
Genellikle de Arap aşiretlerinin, zenginlerinin çocukları Türkiye'ye okumaya geliyor. Yanlarında süper lüks araçlarını da getirme şansı tanınıyor. Böylece üniversitelerde büyük bir sosyal uçurum oluşuyor. Sonrasında bu ve benzeri görüntüler her yanda çoğalmaya başlıyor.
Yıllarca zor şartlarda okuyan, okuttuğumuz doktorlarımız, mühendislerimiz, diş hekimlerimiz birer birer istifa ediyor. Devlet hastanelerinden randevu alabilmeniz imkansızlaşıyor. Randevu alsanız bile tedavi olmak güçleşiyor, 5 dakikalık muayene süresi var.
KONUYLA İLGİLİ GELEN MESAJLAR
"Merhaba Batuhan Bey paylaştığınız son tweete istinaden yazıyorum ben tıp fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim özel bir üniversitede burslu olarak bizim sınıflarımızda biz azınlık olarak okuyoruz ve sadece tıp fakültesi değil tüm üniversitemiz bu şekilde her bölüm. İstisnalar olmasına rağmen aralarında hepsi çok gerici ve yargılayıcı insanlar etek giyersem benimle konuşmayacak, insanları sesli bir şekilde eleştirmekten, yargılamaktan çekinmeyecek kişiler. İstanbulda bu konun en dip noktasını yaşadığını düşündüğüm üniversitemiz en büyük örneğidir bu tweetlerinizin."
BDDK elektrikli taşıt kredilerinde limitleri güncelledi7 izlenme
TCMB, Bir şirkete faaliyet izni verirken diğerine iptal kararı verdi12 izlenme
AIM startup, küresel teknoloji trendlerinin odak noktası haline geldi9 izlenme
İran: Mahsa Amini'nin ailesinin ödülü almak için Fransa'ya gitmesi engellendi11 izlenme
Ünlü oyuncu Selen Soyder'in annesi hayatını kaybetti11 izlenme
Yarıçıplak halde protesto yapan Melisa Yaren Aydınalp, gözaltına alındı14 izlenme
Dolar/TL değer kazancıyla başladı4 izlenme
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sürecinde toplam 175 esir serbest kaldı12 izlenme
Akkuyu NGS'de maaşlarını alamayan işçiler yetkililerin araçlarını taşladı
Hamas lideri Heniyye, İsrail'e meydan okudu: Savaşın uzun soluklu olmasını istiyorsa, bizim soluğumuz onunkinden uzun olacak
Bakan Şimşek ve Hafize Gaye Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor!
Seçimin ikinci turuna geçildiğinde yaklaşık 50 bin yeni seçmen sandık başına gidecek.