Doktorlarımız cayır cayır istifa ederken, Arap ülkelerinden "Tıp, Diş Hekimliği" gibi birçok bölüme sınavsız öğrenci alımı yapılıyor. Bakın, bunu yapan firmalardan sadece biri, sayfaları tamamen Arapça ilanlarla dolu. "Sınavsız tıp okuyabilirsiniz" deniyor.
Doktorlarımız cayır cayır istifa ederken, Arap ülkelerinden "Tıp, Diş Hekimliği" gibi birçok bölüme sınavsız öğrenci alımı yapılıyor. Bakın, bunu yapan firmalardan sadece biri, sayfaları tamamen Arapça ilanlarla dolu. "Sınavsız tıp okuyabilirsiniz" deniyor.


Üniversitelere göre fiyatlar değişiyor, onun da listesini yapmışlar. En yüksek Yeditepe 27.500 dolar. En düşüğü de Yüksek İhtisas ve Maltepe... Yıllık 10 bin dolar civarı.

Bitirdikten sonra da vatandaşlık imkanı var. Kendileriyle İran'dan yazan biri olarak kırık bir Türkçeyle konuştum. Herhangi bir lise diplomasıyla toplamda 4060 bin dolar harcayıp hem sınavsız bir şekilde tıp, diş hekimliği vb okuyacağım hem de vatandaşlığa hak kazanmış olacağım.
Okulu bitirdikten sonra da 1 yıl boyunca Türkiye'de kalan yabancı uyruklu kişi vatandaşlık alabiliyor. Bunu da bir başka danışmanlık firması "Bu düzenleme bize göre çok yerinde oldu" yorumuyla anlatıyor.
Vatandaşlık satışını sadece gayrimenkul olarak düşünmeyin. Arap ülkelerinin herhangi birinden lise diploması varsa istediğiniz üniversitede parasıyla Tıp okuyabilirsiniz. Sadece 2 firma örneği verdim. Bunu yapan onlarca firma var.
Genellikle de Arap aşiretlerinin, zenginlerinin çocukları Türkiye'ye okumaya geliyor. Yanlarında süper lüks araçlarını da getirme şansı tanınıyor. Böylece üniversitelerde büyük bir sosyal uçurum oluşuyor. Sonrasında bu ve benzeri görüntüler her yanda çoğalmaya başlıyor.
Yıllarca zor şartlarda okuyan, okuttuğumuz doktorlarımız, mühendislerimiz, diş hekimlerimiz birer birer istifa ediyor. Devlet hastanelerinden randevu alabilmeniz imkansızlaşıyor. Randevu alsanız bile tedavi olmak güçleşiyor, 5 dakikalık muayene süresi var.
KONUYLA İLGİLİ GELEN MESAJLAR
"Merhaba Batuhan Bey paylaştığınız son tweete istinaden yazıyorum ben tıp fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim özel bir üniversitede burslu olarak bizim sınıflarımızda biz azınlık olarak okuyoruz ve sadece tıp fakültesi değil tüm üniversitemiz bu şekilde her bölüm. İstisnalar olmasına rağmen aralarında hepsi çok gerici ve yargılayıcı insanlar etek giyersem benimle konuşmayacak, insanları sesli bir şekilde eleştirmekten, yargılamaktan çekinmeyecek kişiler. İstanbulda bu konun en dip noktasını yaşadığını düşündüğüm üniversitemiz en büyük örneğidir bu tweetlerinizin."
"Dilan Polat'ı sektöre ben soktum" diyen güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'in mal varlıklarına el konuldu13 izlenme
Mustafa Sandal'dan Cadılar Bayramı tepkisi: Başka paralel evren ve gerçeklik yaşıyorsunuz14 izlenme
Meksikalı milyarderin lüks yatı Bodrum'a demirledi!24 izlenme
Uçak biletlerinin azami fiyatı 2.500 TL'ye yükseltildi20 izlenme
Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı17 izlenme
Dilan Polat'a ait polikliniğe silahlı saldırı13 izlenme
Paris Moda Haftası'na katılan Adriana Lima'yı otelde tahtakurusu ısırdı13 izlenme
ABD Kongresi'ndeki kriz Ukrayna savaşını ve Amerikan ekonomisini nasıl etkileyebilir?11 izlenme