Auto-Created-3
22 Ağustos 2023 ( 19 izlenme )
Reklamlar

1 Eylül'e yaklaşırken, denizlerdeki av yasağı sona eriyor ve balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor

1 Eylül'e yaklaşırken, denizlerdeki av yasağı sona eriyor ve balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yeni sezon öncesi, palamut, istavrit ve hamsi gibi balıkların bolluğu bekleniyor.

Balıkçılar, ağlarını ve teknelerini yeni sezona hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyorlar. 15 Nisan'da başlayan deniz avlanma yasağı 1 Eylül'de sona erecek. Özellikle Sarıyer gibi balıkçılığın yaygın olduğu bölgelerde, dronlarla çekilen görüntülerde balıkçıların teknelerini limana çektiği ve ağlarını onardığı görülüyor. Balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesinde palamut, istavrit ve hamsinin bolluk yaşamasını ümit ediyorlar.

Ahmet Girit adlı bir balıkçı, "Umarım bol balık yakalarız ve halkımız rahatça balık yer. Tekne ve ağların bakımı, personel maaşları gibi birçok şeyi tamamlamak için çalışıyoruz. 3 aydan beri ağlara bakım yapıyoruz, ama henüz bitiremedik. Bu işler el işi olduğu için zorlu bir süreç. İnşallah deniz bize balık verir ve herkes rahat eder. Ucuz balık yeme imkanı buluruz. İlk olarak palamut, istavrit ve hamsinin çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Başka bir balıkçı olan Atilla Kurul ise, "Teknenin bakımını yapmakla meşgulüm. Her tekne sahibi her işten anlamaz, bu yüzden komşuma yardım ediyorum. Teknenin kurumasını bekliyoruz, ardından zımpara işlemini yapacağız. Bu sezon hamsi bol olursa harika olur. Ancak çinekop ve istavrit yakalarsak da memnun oluruz. Aksi takdirde çiftlik balıklarına mahkum kalırız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Dakika! Bakan Işıkhan: Ocak ayında en düşük memur maaşı 33 bin lira seviyelerine çıkacak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Dilber' paylaşımına tepki yağdı Uzun bir süredir Kısmetse Olur Aşkın Gücü programının sunuculuğunu üstlenen Öykü Serter, programa veda etti Sivas'ta ekmeğin fiyatı 5 lira, mezar yerleri bedava