Alaplı'da senetler patladı!
Ticaretteki ekonomik kriz, Alaplı'da da etkisini gösteriyor. Ekim ayında protesto edilen senet sayısındaki artış, piyasaların durumunu gözler önüne seriyor.
Yaşanan ekonomik kriz ticarette büyük sıkıntılar sebep oluyor. Ticarette kullanılan en önemli araçlardan biri olan senetler ise teker teker patlıyor. Rakam oldukça düşündürücü seviyelere yükselmiş durumda. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin verilerinden derlenen bilgiye göre, Ekim ayında protesto edilen toplam 23 bin 594 adet senedin parasal tutarı 5.1 milyar lira oldu.
ALAPLI'DA DURUM NE?
Alaplı'da Ekim ayında 38 senet protesto edilerek önemli bir artış kaydedildi. 2024 yılının başından bu yana ise toplamda 300 senet protesto edildi. Bu senetlerin parasal büyüklüğü, piyasaların karşı karşıya olduğu sıkıntının ne kadar derin olduğunu ortaya koyuyor.
ESNAF VE İŞ DÜNYASI ZOR DURUMDA
Alaplı'daki işletmeler, artan maliyetler, nakit sıkıntısı ve tahsilat sorunları nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Protesto edilen senet sayısındaki artış, borçların ödenemediğini ve piyasada güvenin zedelendiğini gösteriyor. Yerel esnaf ve işletmeciler, ekonomik destek ve çözüm beklerken, mevcut durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediyor.
Asgari ücret pazarlığında alt sınır krizi! Dün 14.025 lirayı işaret eden Türk-İş Başkanı bugün ağız değiştirdi25 izlenme
TRAFİKTE O ZORUNLULUK KALKIYOR!..17 izlenme
CHP'li vekil23 izlenme
Maseratili Polisin Eşinden Avukata18 izlenme
Akaryakıta Yeni Zam! Bir litre LPG 16 lirayı geçecek29 izlenme
Candan kardeşler hakkında çarpıcı iddialar12 izlenme
KADIN UMURSAMAZ BİR ŞEKİLDE DER Kİ.. DE'VAMI Y0RUMDA12 izlenme
Tüm Dünya Bunu Konuşuyor ... Sadece Birkaç Gün16 izlenme