Zahi Hawass, Mısır'ın eski Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı, Firavunların mezarlarını açtıktan sonra ölen arkeologların aslında lanetlenmediklerini, bunun yerine mikroplardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle öldüklerini belirtti. Firavun mezarlarına dokunan kişilerin hayatlarını kaybetmesi efsanesi, uzun yıllardır var olan bir inanıştır ve bu tür ölümlerle ilişkilendirilen bazı ünlü vakalar bulunmaktadır.
Bu inanışa göre, Firavunların mezarlarını açanlar, Firavunların ruhlarının veya mezarlarında saklı güçlerin etkisi altında kalarak lanetlenir ve kötü şansa uğrar. Ancak Zahi Hawass, bu ölümlerin bilimsel bir nedeni olabileceğine inandığını ve aslında mikrop bulaşmış mezar ortamının, araştırmacıları hastalıklara maruz bıraktığını savunuyor.
Firavun mezarlarının içine girme eylemi, tarih boyunca gerçekleşen arkeolojik keşiflerde önemli bir rol oynamıştır. Ancak bu eylem sırasında ortaya çıkan mikroplar ve hastalık riskleri, özellikle eski mezarlar gibi kapalı alanlarda çalışan arkeologlar için ciddi bir endişe kaynağı olabilir.
SEBEBl HER ŞEYl AÇlKLlY0R16 izlenme
Acil Koduyla Uyarıldı20 izlenme
370 milyar liralık borç yapılandırdıldı13 izlenme
İstanbul'da Bir Kız28 izlenme
Neden saksılarınıza pirinç ekmelisiniz?26 izlenme
Paylaştığı fotoğrafla öyle bir sır ortaya çıktı ki21 izlenme
Bu Baharat Gözlerinizde %97 Oranında İyileşme Sağlıyor15 izlenme
UZMANLARDAN UYARI GELDİ… YARIN ÇOK KÖTÜ BİR GÜN OLACAK !14 izlenme