Auto-Created-3
20 Şubat 2024 ( 9 izlenme )
Reklamlar

Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Sosyal medya hesabında şeriat karşıtı paylaşım yapması nedeniyle soruşturma altına alınan insan hakları avukatı Feyza Altun, Pazartesi günü tutuklandı. Altun, yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi şartıyla ertesi gün serbest bırakıldı ve haftada iki kez karakolda imza attı.

Avukatı Emrah Karatay, kararı "Hukuk kazandı" diyerek açıkladı.

Beykoz adliyesinden çıkan Feyza Altun, şunları söyledi: “Başım dik girdim, başım dik çıktım. Yanlış anlaşılmasın, din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir hukukçu olarak bunu yapmıyorum." Deyin ki herkes bir dine mensuptur, sadece İslam dininden veya Müslümanlıktan dolayı değil, dinden dolayı. Bu ülkede din ve vicdan var.” “Özgürlük var, bir yandan da inanmama özgürlüğü var” dedi.

Altun, "Aslında Taliban zihniyetine ya da benzeri bir siyasi rejime yönelttiğim sözlerim sanki dini değerlere aykırı söylemişim gibi çarpıktı" dedi ve ekledi: "Bir avukat olarak tazminat davası açacağım." . Kimse korkmasın, herkese kelepçe yetmez” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e: Papa Müslüman olur, CHP iktidar olamaz KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı Küçükçekmece'de AK Parti'nin seçim çalışmasına düzenlenen silahlı saldırıya siyasilerden kınama Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini çözmek için Soçi'ye çıkarma yapacak