Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin YunanRum tezlerinin ve misyonerlik faaliyetlerinin yoğunlaştığı bir merkez haline geldiği bildirildi.
Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Abdülaziz Şenel tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bu konuda cansiperane çalışan birçok işbirlikçi dernek, inisiyatif, girişim ve STK türedi. Bu bağlamda kurucu üyeleri arasında Atatürk'ümüzün ihanet ve fesat yuvası olarak nitelendirdiği Fener Rum Patrikhanesi ile ilişkili kişiler olan Ayazma Derneği'ne Ayvalık Belediyesi tarafından Aya Triada Kilisesi restorasyonu yetkisi verilmiş, dernek başkanı Şerif Kaynar da skandal şekilde ‘1 milyon dolar dileneceğini’ açıklamıştır.
"Bu iş için yapılan yersiz yetkilendirme ve skandal açıklamaya Vatan Partisi, AK Parti, İYİ Parti, Türk Ocakları, Ülkü Ocakları, Ayvalık CKD ve birçok Atatürkçü STK ve dernek tarafından tepki gösterilmiştir. Bunun üzerine her ne hikmetse Midilli Adası Kalloni Belediye Başkanı'ndan Midilli'deki Osmanlı eserlerinin de restore edileceği yönünde ’yatıştırma’ ve ‘uyutma’ amacı taşıdığı apaçık olan haberler servis edildi.

“Midilli Kalloni Belediye Başkanı Verros'un aldatma jesti ve yalan müjdesinin arkasındaki gerçek planın, Ayvalık'taki gayrimilli faaliyetlere ve ABD emperyalizmi güdümünde hareket eden Fener Rum Patrikhanesi'nin çalışmalarına gelen tepkilerin gazını alma ve yerel müttefiklerinin elini güçlendirme olduğu kanaatindeyiz.”
Yapılan açıklamada yerel yöneticiler misyonerlik faaliyetlerine karşı uyarılarak “Ayvalık'ta yapılacak restorasyonun ardından kurulacak olan müze ve kültür/sanat merkezlerinin devlet eliyle yapılarak, buradan elde edilecek turistik tüm gelirlerin kamuya ve bölge halkına kaynak sağlamak üzere kullanılmasını talep ediyoruz.” denildi.
Hayatını kaybeden Ayla Algan'ın 5 gün önce çektiği video yürek burktu14 izlenme
Kur’an kursu hocalığı22 izlenme
Ağızdan uyurkenn su gelme sebebi23 izlenme
Ay asla aklıma gelmezdi! AYRINTILAR YORUMDA7 izlenme
UZMAN PROFESÖR AÇIKLADI 7.9 DEPREM OLACAK O İLİMİZ HAZIR OLSUN AÇIKLAMA YORUMDA11 izlenme
yasak elmadan acı haber14 izlenme
8 aylık b.beğe utanç dolu deney! >>>> Ve o beb.ğe aylar sonra bakın ne oldu..detaylar YORUMDA15 izlenme
AFAD AZ ÖNCE DUYURDU24 izlenme