Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide atılan adımlarla ilgili sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, enflasyonu düşürme konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, uygulanan politikaların sonuçlarını paylaştı. Şimşek, yatırımcı güveninin arttığını, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğünü belirtti.
Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:
"Enflasyonu düşürmekte kararlıyız zira fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur. Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimiz düşmüştür.
REZERVLER 9 YILIN ZİRVESİNDE
Bugün açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700'ün üzerinde olan Türkiye'nin risk primi bugün 330'lar seviyesine geriledi.
"YATIRIMI, ÜRETİMİ VE İHRACATI DESTEKLEYECEĞİZ"
Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte de kararlıyız. Bu çerçevede, Eximbank'ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL'ye yükselttik. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9'da sabit tuttuk. TCMB yeni YTAK programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL limit tahsis etmiştir."
Almanya vatandaşlarından İsrail destekçisi Scholz'a soğuk duş! Erken seçim süreci başladı18 izlenme
Emekli maaşlarına düzenleme ne zaman yapılacak?8 izlenme
Mekan izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar'ın yapımcısı veryansın etti: Kuruma 200 bin TL ödedik10 izlenme
Asrın felaketi unutulmadı! Ünlü isimler, kayıplarımızı bir kez daha andı16 izlenme
Yılın ilk enflasyon verisi açıklandı: Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 65, ENAG'a göre ise yüzde 129.6 izlenme
Kapalıçarşı Kasalarıyla İlgili Açıklama15 izlenme
Japonya, aya inişten sonra sorunlu gezicisini kurtarmayı umuyor12 izlenme
Av yasağının bitmesiyle balıkçılar ağ attı! Hamsinin kasası 2.250 TL'den satıldı14 izlenme