Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide atılan adımlarla ilgili sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, enflasyonu düşürme konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, uygulanan politikaların sonuçlarını paylaştı. Şimşek, yatırımcı güveninin arttığını, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğünü belirtti.
Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:
"Enflasyonu düşürmekte kararlıyız zira fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur. Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimiz düşmüştür.
REZERVLER 9 YILIN ZİRVESİNDE
Bugün açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700'ün üzerinde olan Türkiye'nin risk primi bugün 330'lar seviyesine geriledi.
"YATIRIMI, ÜRETİMİ VE İHRACATI DESTEKLEYECEĞİZ"
Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte de kararlıyız. Bu çerçevede, Eximbank'ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL'ye yükselttik. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9'da sabit tuttuk. TCMB yeni YTAK programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL limit tahsis etmiştir."
Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmayacak23 izlenme
Katar Dışişleri Bakanlığı: Hamas, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi24 izlenme
BBP patronu Destici'den hükümete itiraz: Üreticilerimiz KDV ve ÖTV'den muaf olsun23 izlenme
Kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun konusunu programına taşımayan Müge Anlı'ya Armağan Çağlayan'dan destek17 izlenme
Merkez Bankası rezervleri 15 haftadır yükselmeye devam ediyor!11 izlenme
Bitkin halleri dikkatlerden kaçmadı! Nihal ve Bahar Candan kardeşler sağlık kontrolüne böyle getirildi19 izlenme
Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı! Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis talep edildi17 izlenme
İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına suikast!19 izlenme
Selami Şahin çıplak sesle şarkı söyledi, kadın hayranları kendinden geçti
Ehliyet almanın maliyeti yılbaşından sonra 20 bin lirayı aşacak
Hesap ekstrelerini görünce aldatıldığını düşünen kadına, banka hata yaptığını söyledi
Paris'te Eyfel Kulesi yakınında bıçaklı ve çekiçli saldırı: 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı