Auto-Created-3
16 Şubat 2024 ( 19 izlenme )
Reklamlar

Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TürkiyeSuudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesine Türkiye'nin yardımcı olabileceğini belirtti. Şimşek, "Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletilmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimizle turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz." dedi.

Suudi Arabistan'ın turizm alanında iddialı hedeflerinin olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yardımcı olabileceğini çünkü iki ülkenin turizm mevsimlerinin farklı olduğunu belirtti. Türkiye'nin inşaat sektöründe büyük birikime sahip olduğunu ve bu alanda Suudi Arabistan'a destek verebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin hizmet ihracatını büyütmeyi amaçladığını ve Maliye olarak bu alana güçlü destek verdiklerini belirten Şimşek, hizmet ihracatında vergi indirimleri sağlandığını ve bu sayede Türkiye'nin hizmet ihracatının artırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin Suriye'deki hava harekatları Biden'ı kızdırdı: Tüm amaçlarımızı baltalıyor Ünlü müzisyen ve prodüktör Naci Bayşu hayatını kaybetti İngiltere, Husileri Kızıldeniz'deki saldırıları durdurmaları konusunda uyardı: 'Doğrudan harekete geçmeye hazırız' Bakan Işıkhan: CHP'nin AYM başvurusu nedeniyle kamu görevlilerinin aylıkları 345 TL azalacak