CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Narin Güran davası ve Sıla bebek davasının aynı güne alınmasına tepki gösterdi. İki davanın da 26 Aralık’ta olmasını eleştiren Kaya, "Muhalefetin yüksek sesinden, halkın itirazlarından korkan iktidar, muhalefetin sesini bölmek için böyle bir karar almış görünüyor. TBMM Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonunun AKP’li Başkan ve Başkanvekilinin mikrofonu açık unutup, ‘Mahkemeye gitme kararı aldık, diğer komisyonlar gidiyormuş. Biz gitmezsek yeri göğü inletirler’ deyişi de bunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.
"İKİ ÇOCUK İÇİN ADALET ARAYIŞINI HIRPALAMAYIN"
Kaya, Adalet Bakanı Tunç’a seslenerek, "Almış olduğunuz bu karar siyasi karardır, siyasi bir tercihtir. Aldığınız bu kararla kamuoyunun vicdanını ikiye bölemeyeceksiniz, sesini kısamayacaksınız. Vicdanları yaralayan bu karardan geri dönün. İki çocuk için adalet arayışını hırpalamayın" dedi.
"BİZ YERİ GÖĞÜ İNLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Kaya, AKP’nin çocuk katliamlarına bakış açısının, kaybettiği vicdanının artık açık kalan mikrofonlarıyla açığa çıktığını belirterek, "AKP’nin bakış açısı, körelen vicdanı o mikrofonlardan milyonlara yansıdı. Biz yeri göğü inletmeye devam edeceğiz. Sizlerin o sus pus olmuş vicdanlarını sorgulamaya devam edeceğiz. Biz, nerede bir adaletsizliğiniz varsa tüm örgütlerimizle orada olmaya devam edeceğiz. Biz, katillerinden hesabını soramadığınız tüm katledilen çocukların, kadınların haklarını aramaya devam edeceğiz. Siz, Narin’imizin, Sıla’mızın duruşmasını aynı güne koysanız da biz yeri göğü inletmeye devam edeceğiz. Sizler şunu iyi bilin ki, tüm kadınlar güven içinde sokaklarda yürüyene kadar, tüm anneler evlatları sokaktayken korkmayana kadar yeri de göğü de inletmeye devam edeceğiz" dedi.
Kaynak: ANKA
Tele1
İstanbul'da harabeye dönmüş ev için 8 bin 500 TL kira ve 2 depozito istediler11 izlenme
Prof. Dr. Celal Şengör, maden açılmasına karşı çıkanları cahil ilan etti18 izlenme
Ünlü şarkıcı, tanınmamak için iki şapka taktı, ancak bu çaba başarılı olamadı15 izlenme
Gözler bugünkü Kabine toplantısında! Masada gençlerin merakla beklediği vergisiz telefon satışı var54 izlenme
1.800 Personeli İşten Çıkarma Kararı Aldı14 izlenme
Emekli Öğretmenler Lokali’nde garson olarak çalışan 64 yaşındaki şahıs geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.20 izlenme
ABD enflasyonu açıklandı12 izlenme
FED Başkanı Powell'ın "Faizi daha da artırmaya hazırız" mesajı sonrası Avrupa ve New York borsaları günü yükselişle kapattı16 izlenme