Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda bulunan güzellik merkezi, 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. İddianamede 8 diğer sanığın ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenirken Banu Parlak, Polat ailesine yönelik şikayetinden vazgeçmişti. Şikayetten vazgeçilmesi ile bu dosya kapsamında Polatlar tahliye almıştı.
Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bir kısım tutuklu sanıklar SEGBİS sistemi ile hazır edildi. Duruşmaya Dilan, Engin ve Sezgin Polat katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada hakim tarafından celse arasında mütalaa verildiği açıklandı.
Mütalaada sanık Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu, sosyal medya üzerinden Dilan Polat tarafından müştekiye tehdit içerikli söylemlerde bulunulduğu belirtildi. Mütalaada ayrıca sanıklar Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat'ın bu husumet nedeniyle almış oldukları ortak karar doğrultusunda sanık Engin Polat'ın müşteki Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan'daki bağlantıları vasıtasıyla kamuoyunda "Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan Gökdemir ve kardeşi Batın Gökdemir ile irtibat kurduğu aktarıldı.
Beratcan Gökdemir'in Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır vaziyette kendisinden talimat bekleyen sanık Batuhan İnci'ye talimat verdiği, sanığın eylem talimatını diğer sanıklara ilettiği, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, İsmail Emre Arifoğlu'nun Batuhan İnci'nin kendilerine bildirdiği konuma giderek bir şahıstan 100 bin TL parayı elden aldıkları mütalaada kaydedildi.
Yunus Emre Yıldız ve Nizamettin Bilgili'nin aldıkları talimat doğrultusunda "Banu Parlak Güzellik Salonu" isimli işyerine aynı gün 2 kez silahla ateş ettikleri, iş yerinin hasar gördüğü, sanıkların olay yerinden kaçtıkları mütalaada belirtildi.
Mütalaada Dilan, Engin ve Sevgin Polat'ın “Birden fazla kişi ile silahlı tehdide azmettirme” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapsi talep edildi.
Öte yandan Banu Parlak'ın şikayetten vazgeçmesi ve “mala zarar verme” suçunun şikayete tabi olması nedeniyle bu suç yönünden düşme kararı verilmesi de mütalaada istendi.
Söz verilen sanıklar mütalaanın kendilerine ulaşmadığını ve bu nedenle savunma yapamayacaklarını söyledi. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma sanıkların mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
Tarih belli oldu! Motorine 1 lira 50 kuruş zam geliyor16 izlenme
Murat Cemcir, eski dostu Ahmet Kural'ı tek kalemde sildi: Yollarımızın kesişmesine gerek yok19 izlenme
Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı21 izlenme
Neden 17 bin değil de 17 bin 2 TL? Asgari ücretteki 2 liranın sırrı çözüldü8 izlenme
Türkiye deniz salyangozu ihraç ederek yedi ayda yaklaşık 10 milyon dolar kazandı15 izlenme
Alper Gezeravcı: Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi hakkında neler biliniyor?27 izlenme
Hukuki süreç başladı! İnci Taneleri dizisi yayından kalkabilir10 izlenme
Tayyar ve Özlem Öz çiftine yurt dışı çıkış yasağı getirildi Tayyar ve Özlem Öz çiftine yurt dışı çıkış yasağı getirildi16 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı: Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor
Bakan Işıkhan: CHP'nin AYM başvurusu nedeniyle kamu görevlilerinin aylıkları 345 TL azalacak
Emekli olup çalışmak isteyenlerin dikkatine! İşe başladıktan sonra maaşınız düşebilir
Beyaz altında hasat başladı! Üretici verimden de kaliteden memnun