Diyanet, “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkalım” konulu cuma hutbesini yayınladı. Hutbede dikkat çeken kısım yılbaşı kutlamalarının hedef gösterilmesi oldu. “Kendi medeniyetini unutup yabancı kültürlerin etkisi altına giren toplumlar; tarihlerini, dillerini, dinlerini ve kimliklerini kaybederler” denilen hutbede ‘İslam dışı gelenekler’ diye adlandırılan her şey için ‘inancımıza aykırıdır’ denildi.
Hutbede şu ifadeler yer aldı:
“Dinimiz ve geleneğimizle hiçbir bağı olmayan, İslam dışı geleneklerden kalan figürlere özenmek, onlar gibi giyinmek, onlar gibi hediyeler dağıtmak, inancımıza aykırıdır, yanlıştır..
İnsanları hak ve hakikate davet eden bir peygamberin doğumu, onun getirdiği değerlere aykırı olarak kutlanamaz. Dolayısıyla helal haram ölçülerine riayet edilmeyen ve mahremiyet sınırlarını aşan her türlü eğlence ve davranış, inancımıza aykırıdır, günahtır. Ayrıca hangi sebeple olursa olsun, masumları katledenlere destek verenlerin sattıkları ürünlerle hediyeleşmek, başta Gazze şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak kadar ağır bir vebaldir.
Şu hususu da asla unutmayalım ki, kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren kumarı, aile ve toplumu temelinden sarsan zinayı, aklı ve iradeyi devre dışı bırakan uyuşturucu maddeleri, mutsuzluktan başka getirisi olmayan piyango ve diğer şans oyunları gibi haramları, yılbaşı kutlamaları dâhil hiçbir eğlence ve kutlama helal ve meşru hale getiremez.”
TEPKİ YAĞDI
Diyanet’in bu hutbesi vatandaşlar tarafından ise tepki ile karşılandı. İşte o tepkilerin bazıları:




Tele1
Ünlü çift Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses, heyecan verici bir duyuruyla gündemi salladı!20 izlenme
Sahneye şortla çıktığı için linç edilen Mahsun Kırmızıgül'den cevap: Görüntü konser sonrası çekildi, dinleyicilerden özür dilemiştim25 izlenme
Kıdem tazminatı tavan rakamı belli oldu.!11 izlenme
Kripto paralarda işlem hacmi 32 ayın dibine geriledi18 izlenme
Memurlar ve emekli memurlar için toplu iş sözleşmesi başlıyor!18 izlenme
Abzas'ın medya yöneticisi Ulvi Hasanlı Bakü'de tutuklandı15 izlenme
Afganistan'a giden YouTuber Alper Rende, yaşadıklarını gizli kamerayla kayda aldı: Kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim20 izlenme
Türkiye, İsrail limanlarına uğrayacak Türk gemilerindeki güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkarttı19 izlenme
Survivor All Star 2024'ün 2. yarışmacısı Nagihan Karadere oldu
Kurt Korumalı Mevduat 1,5 trilyon lirayı aştı
Ek MTV yönetmeliği önerisi Meclis'ten geçti! 2 eşit taksitte ödenecek
Uzi, kirayı ödemeden kaçtığını iddia eden ev sahibine gözdağı verdi: Bu görüntüleri yargıya taşıyalım