Auto-Created-3
09 Mart 2024 ( 22 izlenme )
Reklamlar

Dünyaca ünlü markalara çalışıyordu! 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş konkordato ilan etti

Türkiye'de faaliyet gösteren ve dünyaca ünlü markalara kumaş sağlayan 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş AŞ, 500 milyon TL'yi aşan borcunu ödeyemez duruma gelerek konkordato istedi. Emek Group'un üç şirketi olan Emek Global, Emek Kumaş ve Emekteks'in toplam borcu 520 milyon TL'yi buluyor.

Emek Group'un mali yapısının son derece güçlü olduğu bilinmesine rağmen, ekonomideki istikrarsızlık nedeniyle sarsıldığı belirtiliyor. Son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, kurardaki artış, maliyetlerdeki yüksek artış oranları ve kredi faizlerindeki artışlar gibi faktörler grubun mali dengesini bozmuş durumda.

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına göre, 3 şirkete 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. Bu süre içinde şirketler borçlarını belirli bir takvim dahilinde ödeyecekler. Konkordato talebinde bulunan şirketlerin sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de bu süreçte konkordato kapsamına alındı.

Emek Group'un kurucusu Osman Nuri Önügören, aynı zamanda merhum başbakan Necmettin Erbakan ile birlikte Milli Nizam Partisi'nin kuruluşunda yer almıştı. Önügören, Erbakan'a yakın isimlerden biri olarak biliniyordu ve 7 yıl önce vefat etmişti.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dilan Polat'tan eşi Engin Polat'a telefon: İntihar etmek istiyorum Uzi, kirayı ödemeden kaçtığını iddia eden ev sahibine gözdağı verdi: Bu görüntüleri yargıya taşıyalım Ricky Gervais'in Altın Küre konuşması yeniden gündem oldu: Hepiniz Epstein'in arkadaşısınız Burak Özçivit, Icardi ve Selahattin Paşalı törende bir araya geldi! Yorumlar kırdı geçirdi