Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili tahminde bulundu. Destici, asgari ücretin 1617 bin TL arasında olabileceğini belirtti ve kendi önerisinin 17 bin TL'nin altında olmaması yönünde olduğunu ifade etti. Ayrıca, enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde yılda bir kere zam yapmanın asgari ücretlileri enflasyona ezdirmek anlamına geleceğini dile getirdi.
Destici, aynı zamanda emekli zammıyla ilgili de konuşarak, kök ücret sorununa dikkat çekti. Temmuz ayındaki yüzde 25'lik zamdan kök ücreti düşük olan emeklilerin yeterince faydalanamadığını belirtti. Emeklilere kademeli zam yapılması gerektiğini ifade eden Destici, düşük maaş alan emeklilere yüzde 100 zam yapılması gerektiğini söyledi.
Destici'nin açıklamalarına göre, asgari ücretteki olası artış ve emekli zamlarının seçimlere etki etmesi bekleniyor. Emeklilere artı bir refah payı verilmesi ve düşük maaş alan emeklilerin daha fazla gözetilmesi gerektiği öne çıkıyor.
Markette alışveriş yapan bir kadına yaptıkları herkesi s'oke etti!24 izlenme
Esad'ı deviren isimden Erdoğan açıklaması.24 izlenme
Emeklilerin yüzünü güldürecek artış sonunda geldi.! (DE'TAYLAR ILK Y'OR'U'MDA)22 izlenme
Polat çiftinin avukatından ağızları açık bırakan sözler: Dilan elimi öptü sonra yıkatmadan Engin'e öptürmemi istedi20 izlenme
Elon Musk Gerçeği Açıkladı (A'yrıntılar İLK Y'orumda)16 izlenme
Derin kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor! 1 damlası gençleştiriyor33 izlenme
YENİ DÜZENLEME15 izlenme
Beklenmedik Süpriz23 izlenme