Zonguldak’ta 70 yaşındaki emekli maden işçisi Mustafa Keleş’in başının baltayla vücudundan kesilerek öldürülmesi olayında aralarında Keleş’in yengesinin de bulunduğu 9 sanık hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sundu. Savcı, tutuksuz 9 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
Çaycuma ilçesine bağlı Dursunlar köyünde 2021 yılında; köyde ikamet eden emekli maden işçisi Mustafa Keleş’in ormanlık alanda cesedi bulundu. Ancak Keleş’in başının baltayla kesildiği tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Keleş’in başının cesedin uzağındaki çukura gömüldüğü tespit edildi. Jandarma; yaşlı adamın vahşice öldürüldüğü olayın failini tespit etmek için çok sayıda kişiden parmak izi ve DNA örnekleri aldı.
Ekipler ormanda ve Keleş’in yakınlarına ait ikametlerde de soruşturmayı derinleştirdi. Mustafa Keleş’in kardeşi İbrahim K.’nin evine ait fosseptik çukurda aramalar yaptı. Termal cihazlarla da yapılan aramalarda cinayette kullanılan baltaya ulaşılamadı.
Adliyeye sevk edilen erkek kardeş İbrahim K. ile 11 şüpheli sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Jandarmaya "Mustafa Keleş’i öldürdük" notu
Ekiplerin olayın failini tespit etme çalışmaları sürerken Sedat A.’nın adının yer aldığı "Mustafa Keleş’i öldürdük" yazılı jandarma karakoluna bırakıldı. Notları İbrahim K.’nin yazdığı ve hedef şaşırtmak için böyle bir yola başvurduğu ortaya çıktı. İbrahim K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetle bağlantılı olduğu iddiasıyla İbrahim K., İbrahim K.’nin eşi Fatma K., köy sakinlerinden 7 şüpheli hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenirken tutuklu sanık İbrahim K. ise sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edildi.
Cumhuriyet savcısı ağırlaştırılmış müebbet istedi
9 sanık hakkında yargılama süreci devam ederken Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan M.T. ile başı gövdesinden kesilerek öldürülen Mustafa Keleş’in çocukları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaa sundu. Mütalaada cinayeti Fatma K.’nın azmettirdiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası; diğer sanıklar hakkında da "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.
Mütalaa sonrası Mustafa Keleş’in çocukları olayı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını istedi. Tutuksuz sanık M.T. ise mahkemede beraatini talep etti. Duruşma, mütalaaya karşı savunma hazırlanmasına yönelik süre verilmesi için ileri tarihe ertelendi.

Düzensiz göçmenlere yönelik kontroller arttı: "Aylardır evden çıkmıyoruz"14 izlenme
TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı20 izlenme
Otomobil dolandırıcılarının yeni yöntemi: Depremde hasar gören araçların şaselerini kullanıyorlar13 izlenme
Buket Aydın kendisini eleştiren Şahan Gökbakar'a laf edemedi, eşini bel altı vurdu26 izlenme
Liseli Büşra’nın öldüğü kazada iki sanığa hapis cezası talebi30 izlenme
İsrail, 6 yaşındaki kız çocuğunu ve onu kurtarmaya giden Kızılay ekibini bombaladı20 izlenme
Mehmet Şimşek 100.günün sonunda nasıl bir performans sergiledi?13 izlenme
Adalet Bakanı Tunç: Kirada yüzde 25 sınırı günün şartlarına belirlenecek15 izlenme
Kısmı felç geçiren Popstar Mehtap'tan güzel haber geldi: Ağır bir durum atlattım, iyiyim
Araç sahiplerini ilgilendiren Yargıtay kararı
Memurlar ve emekli memurlar için toplu iş sözleşmesi başlıyor!
Rahim ağzı kanserinin ilaç tedavisinde “son 20 yılın en önemli ilerlemesi” sağlandı