Fetullah Gülen'in ölümünün ardından FETÖ propagandası yapmak suçundan tutuklanan Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz'e DEVA'dan destek geldi. Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Güleçyüz'ün tutuklanmasına tepki gösterirken açıklamalarının "ifade özgürlüğü" olduğunu savundu. Şahin'in, FETÖ'nün sözcülüğünü üstlenen Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz'e destek vermesine ise tepki yağdı.
Odatv'nin haberine göre; Güleçyüz’ün tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Türkiye’de düşünceyi ifade etmenin bir bedelinin olduğunu her dönemde az çok gördük, ancak bu dönemde çok daha ağır bedellerin ödendiğine şahitlik ediyoruz” diye yakınarak, “Bireylerin ve toplulukların fikir ve görüşlerini, sansür, yasal yaptırım veya tehdit korkusu olmaksızın ifade etme hakkıdır; ifâde özgürlüğü, Medenî ve Siyasal Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme’nin 19. maddesi de Türkiye tarafından kabul edilip uygulanmıştır. Bunu bir tek istisnası şiddettir” dedi.
Şahin, “Kazım Güleçyüz’ün paylaştığı X mesajı sebebiyle ‘terör örgütü propagandası suçu’ndan tutuklanması hukuken kabul edilemez keyfî bir uygulamadır. İktidarın özellikle muhalif isimlere, aykırı seslere gözdağı vermek adına bir tür yargıyı araç olarak kullanarak muhalefeti susturma girişimdir. Bunu başka türlü kabul etmek söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. DEVA Partisi olarak "Kâzım Güleçyüz’e yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu kabul etmediklerini" kaydetti.
FETÖ'nün sözcülüğünü üstlenen Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, skandal paylaşımlarına bir yenisini eklemiş ve Fetullah Gülen'in ölümünün ardından başsağlığı paylaşımı yapmıştı.
Güleçyüz paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:
"Fethullah Gülen de imtihan dünyasından berzah âlemine göçmüş. Hakkındaki iddiaların hesabı artık öbür tarafta görülecek. Bu iddialar gerekçe gösterilerek yapılan ve nice insanın mağduriyetine sebep olan hukuksuzlukların son bulması dileğimizi bir kez daha tekrarlayarak, Allah rahmet ve adaletiyle muamele eylesin diyoruz. Camianın başı sağ olsun."
Paylaşımının ardından X hesabı engellenen Güleçyüz'ün, Fetullah Gülen'in ölümü sonrası sosyal medya platformlarında örgüt propagandası yaptığı belirlenen şüphelilerle birlikte gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.
Yeni Asya Gazetesi, 1725 Aralık'tan bu yana FETÖ'nün sözcülüğünü üstlenmiş bir yayın politikası izliyor. Güleçyüz yönetimindeki Yeni Asya Gazetesi, 15 Temmuz'dan önce FETÖ’nün ilanlarına sayfalarında yer vermeye başlamış ve TSK içindeki en güvenilir askerlerin FETÖ’cüler olduğunu ifade eden tweetiyle tepkilerin odağı olmuştu.
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından ise gazete yayınlarında FETÖ ya da Paralel Yapı gibi terimlerin kullanılmasına son verilmiş ve bu terimleri kullanan editörler işten çıkarılmıştı.
CHP Kongresi yolunda: Divan başkanlığını İmamoğlu üstlendi24 izlenme
Filistin Kızılayı, Şifa Hastanesi'nden 31 prematüre bebeğin tahliye edildiğini duyurdu.15 izlenme
Bakan Nebati; " Bankacılık Sektörümüz Gayet İyi"22 izlenme
Otomobil dolandırıcılarının yeni yöntemi: Depremde hasar gören araçların şaselerini kullanıyorlar13 izlenme
Bakanlar yine Mercedes sevdasından kaçamadı13 izlenme
İsrail ile Hamas arasında Gazze'de imzalanan dört günlük ateşkes ve rehine değişimi anlaşması hakkında neler biliniyor?17 izlenme
Uzun bir süredir Kısmetse Olur Aşkın Gücü programının sunuculuğunu üstlenen Öykü Serter, programa veda etti18 izlenme
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ KENT MÜZESİ ‘ÖZEL MÜZE’ ONAYI ALDI33 izlenme
AYM, numara taşınmasına ilişkin itirazında GSM şirketinin mülkiyet haklarının ihlal edildiği kararını verdi
Yılın ilk enflasyon verisi açıklandı: Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 65, ENAG'a göre ise yüzde 129.
Altının gram fiyatı haftaya yükselişle başladı! 1.616 liradan işlem görüyor
Beynindeki tümör sebebiyle acil ameliyata alınan şarkıcı Şimal'den ilk fotoğraf geldi