Auto-Created-3
07 Aralık 2023 ( 10 izlenme )
Reklamlar

GRECO: Türkiye milletvekilleri, hakimler ve savcılar arasındaki yolsuzluğun önlenmesi konusunda ilerleme kaydetmedi

GRECO: Türkiye milletvekilleri, hakimler ve savcılar arasındaki yolsuzluğun önlenmesi konusunda ilerleme kaydetmedi

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'ne bağlı Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO), milletvekilleri, hakimler ve savcılar arasındaki yolsuzluğun önlenmesine ilişkin Türkiye raporunu yayınladı.

Raporda, Türkiye'nin tavsiyelere uyumunun "genel olarak tatmin edici olmadığı" belirtildi.

GRECO, Türkiye'nin Mart 2022'deki son rapordan bu yana bu alanda ilerleme kaydetmediğini kaydederek, 22 tavsiyeden yalnızca üçünün tatmin edici bir şekilde uygulandığını kaydetti.

GRECO, milletvekillerinin yolsuzlukla mücadelesine özellikle değinerek, bu alanda tek bir tavsiyenin bile hayata geçirilmediğini, milletvekillerinin mal beyanlarının doğrulanması yönünde herhangi bir çalışma yapılmadığını ve ilerleme kaydedilmediğini belirtti. 2016 yılında gündeme gelen Milletvekillerinin Etik Davranış Esaslarına İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı hakkında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aile ve Gençlik Fonu teklifi Meclis'te kabul edildi Tırın altına girdi: Araçta sıkışan sürücüyü itfaiye çıkardı Türkiye'nin ardından Katar da Gazze Şeridi'ne 2 yardım uçağı gönderdi Kamu Sektörü Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü bugün imzalandı