Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına dair gelişmeler sürerken, İstanbul Üniversitesi'nin İsrail'i boykot etme kararı alması dikkat çekiyor. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, "Terörist ülkeye her türlü destek veren tüm şirket, kurum ve markaları tamamıyla reddediyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklama, Gazze'deki olayların uluslararası düzeydeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Gazze'deki çatışmalarda yaşanan can kaybının 13 binden fazla olduğu belirtilirken, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin İsrail ile ateşkes anlaşmasına yaklaşıldığını açıklaması, bölgede bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor. Heniyye, ateşkese dair Katar'ın ara buluculuk çabalarına verdikleri yanıtı ilettiğini belirtti. Bu gelişmeler, taraflar arasında potansiyel bir ateşkese doğru ilerlendiğine dair umutları artırıyor.
ABD basınında yer alan haberlere göre, Hamas ile İsrail arasında Filistinli kadın ve çocuk tutuklulara karşılık İsrailli kadın ve çocukların serbest bırakılacağı bir esir takası anlaşmasının birkaç gün içinde duyurulabileceği öne sürülüyor. Bu tür bir anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda bölgedeki gerilimin azalması ve ateşkese yönelik bir adım atılması bekleniyor.
Gazze'deki olaylar, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, İstanbul Üniversitesi'nin aldığı boykot kararı ve Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes çabaları, bölgesel gelişmeleri şekillendiren önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Av yasağının bitmesiyle balıkçılar ağ attı! Hamsinin kasası 2.250 TL'den satıldı24 izlenme
CHP Parti Meclisi Toplandı: Adayların başta Adana, Mersin ve Aydın olmak üzere çeşitli illerde açıklanması bekleniyor.27 izlenme
Türkiye'nin ardından Katar da Gazze Şeridi'ne 2 yardım uçağı gönderdi22 izlenme
İstanbul Üniversitesi'nden İsrail'e boykot kararı14 izlenme
Erdoğan-Meloni görüşmesi: Ankara ateşkes istiyor, Roma insani ara istiyor15 izlenme
Memur ve emekli maaşı zammı için kritik tarih: Rakam belli oldu, 2 senaryo ortaya çıktı20 izlenme
Cengiz’in madeni için köylünün tarlasına el koyuyorlar19 izlenme
İzmir'de grevin 2. günü: Otobüs durakları kalabalık, trafik felç oldu20 izlenme