Hamilelikte Nasıl Yatılmalı, Doğru Uyku Pozisyonu Nasıl Olmalıdır?
Hamilelikte, ilk aylarda pek olmasa da anne karnı büyüdükçe daha yatmak daha zorlaşmaktadır. Tek tarafa yattıkça kas ağrıları olan, sırt üstü yatınca da bel ve sırt ağrısı olan anneler nasıl yatacaklarını şaşırırlar. Anne adaylarının nasıl yatacakları konusunda uzmanların önerilerine uymaları bebek sağlığı ve kendi sağlıkları açısından çok önemlidir.
Uzmanlar ilk 3 ay annelere özel bir yatış pozisyonu önermezler, anne nasıl rahat ediyorsa o pozisyonda yatabilir, ancak yine de yüzüstü yatış pozisyonu önerilmez. İleri dönemlerde ise, özellikle son aylara yaklaştıkça sola yatış pozisyonunu önerilmektedir. Çünkü vücudun ortasından sağa yakın olarak en büyük toplardamar olan vena kava geçer, bu yüzden sol yana yatıldığında plasentaya giden kan akımı artar, böylece bebeğe giden kan artıp daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişliklerini de (ödem) azaltır. Sol yana yatarken sırtı bir yastıkla destekleyip uyumak da uykuda sırt üstü yatmayı engelleyeceği için akılda tutulmalıdır.
Uzmanlar tarafından özellikle tavsiye edilmeyen yatış pozisyonu ise sırtüstü yatmaktır, çünkü bu pozisyonda rahim ve bebek vena kava'ya bası yapar. Kalbe dönen kan akımı azalır, bu da annenin bayılmasına neden olabilir. Ayrıca bu pozisyonda bebeğe giden kan akımı da azalacağından bu pozisyon bebek için de uygun değildir. Yüzüstü yatmak ise hamileliğin hiçbir döneminde önerilmez.
Pucca'nın ev sahibi isyan etti: Aylardır kira ödemiyor17 izlenme
Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı14 izlenme
MEB'e bağlı okul kurmuşlar! IŞİD okulu!15 izlenme
792 kök ağacı kesip Ankara’da sattılar: Zonguldaklı ormancılar tutuklandı21 izlenme
Kemal Doğulu'dan kardeşi Kadir Doğulu'yu kızdıracak çıkış: Aramızda sadece kan bağı var5 izlenme
Bağımlılara kötü haber! Sigarada zam var işte yeni fiyatlar17 izlenme
Kredi kartı taksit limiti sınırlandırıldı.11 izlenme
Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmayacak16 izlenme
Bazı uzmanlık dallarının muayene ücretlerinde yüzde 50 zam yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Seda Fettahoğlu'nun parkta ölü bulunması eski partneri Pınar Altuğ'u yıktı
Güvenli İşyerlerine Prim İndirimi Yapılacak
Yerel seçimlerde İstanbul'un mahallelerinde nasıl bir tablo ortaya çıktı?