Her ayın 1’i ile 5’i arasında ders ücretleri yatırılan ücretli öğretmenler çalıştıkları okulların bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerini aradıklarında “Ücretli öğretmenler için ödenek gelmediğinden ödeme yapılmamıştır. Ödenekler geldiği zaman en kısa sürede ödeme yapılacaktır” cevabıyla karşılaşıyor.
Eğitimİş Sendikası da Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki göstererek “Öğretmenlere ödenek yok, söyleme gelince bütçe rekoru!” başlıklı bir açıklama yaptı.
"Güvencesiz ve modern kölelik koşullarına mahkum edilen ücretli öğretmenlere reva görülen bu durum, sadece bir yönetim zafiyeti değil, aynı zamanda insan hakları ihlalidir" diyen sendika, "Her fırsatta eğitime en büyük bütçeyi ayırdık diye övünen MEB, emeğini sömürdüğü 100 bine yakın ücretli öğretmenin maaşını hala neden ödeyememektedir?" diye sordu.
Sözcü
"Rahatlayın, alnım ak gidiyorum" diyen Şule'ye Nez Demir'den olay yaratan cevap: Yallah25 izlenme
Moody's Türkiye için büyüme tahminini güncelledi.19 izlenme
Beyaz altında hasat başladı! Üretici verimden de kaliteden memnun15 izlenme
Deprem Bağış Transferlerinden Ücret Talep Edilmeyecek15 izlenme
Ankara: İsrail Gazze'ye yardım götürmemize izin vermedi29 izlenme
İYİ Parti'nin ittifaksız seçim yapma kararının arkasında ne var ve bu karar CHP'de nasıl yankı buldu?19 izlenme
İzmir'de grevin 2. günü: Otobüs durakları kalabalık, trafik felç oldu22 izlenme
Bağımlılara kötü haber! Sigarada zam var işte yeni fiyatlar23 izlenme