İsrail ile Hamas arasında geçici ateşkesin başladığı 24 Kasım Cuma gününden bu yana 4 günlük süreçte gerçekleştirilen esir takasında toplamda 175 kişi serbest bırakıldı. Ateşkesin ardından üç kez gerçekleştirilen esir takasında, Hamas 39 İsrail vatandaşını, İsrail ise 117 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.
Esir takası sürecinde Hamas, 13'er kişilik üç grup halinde toplamda 39 İsrail vatandaşını serbest bırakırken, İsrail ise aynı şekilde 39 kişilik üç grup halinde 117 Filistinli tutukluyu özgürlüğüne kavuşturdu.
Bu süreçte özgürlüğüne kavuşan esirler arasında, Hamas'ın serbest bıraktığı 17 Taylandlı, 1 Filipinli ve 1 İsrailli Rus bulunuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın her 10 İsrailli esiri serbest bırakmasına karşılık "insani ara"nın bir gün uzatılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sürecinde toplamda 175 esir, taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiği bir atmosferde özgürlüğüne kavuşmuş oldu.
İran’da katı ‘başörtüsü ve iffet’ yasasına onay13 izlenme
Kilis'te yeşil altının hasadı başladı: Tarladaki ağırlığı 95 lira14 izlenme
Polonya siyasetindeki “Ukrayna yorgunluğunun” arkasında ne var?9 izlenme
Abdulkadir Uraloğlu, "1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle bu ücreti 4,42$ olarak güncelliyoruz.”14 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruş indirim gelmesi bekleniyor16 izlenme
Antik papirüsteki ilk kelime yapay zeka kullanılarak çözüldü16 izlenme
Görüntüler kan donduruyor! Öldürdükleri Filistinlinin cesedini araca bağlayıp böyle sürüklediler15 izlenme
Emekli zammını yüzde 49,25'e çıkaran kanun teklifi TBMM'de kabul edildi21 izlenme
Zam senaryoları sil baştan: Memur ve emekli ne kadar zam alacak?
Bakan Nabati: Bu millete 'Ben faizi yükselterek geliyorum' diyorsanız kusura bakma.
Meryem Uzerli New York sokaklarında poz verdi, herkes yüzündeki şişliğe takıldı
Tanju Özcan, Sözcü TV canlı yayınından kovuldu: 'Böyle yayın adabı olmaz'