İsrail ile Hamas arasında geçici ateşkesin başladığı 24 Kasım Cuma gününden bu yana 4 günlük süreçte gerçekleştirilen esir takasında toplamda 175 kişi serbest bırakıldı. Ateşkesin ardından üç kez gerçekleştirilen esir takasında, Hamas 39 İsrail vatandaşını, İsrail ise 117 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.
Esir takası sürecinde Hamas, 13'er kişilik üç grup halinde toplamda 39 İsrail vatandaşını serbest bırakırken, İsrail ise aynı şekilde 39 kişilik üç grup halinde 117 Filistinli tutukluyu özgürlüğüne kavuşturdu.
Bu süreçte özgürlüğüne kavuşan esirler arasında, Hamas'ın serbest bıraktığı 17 Taylandlı, 1 Filipinli ve 1 İsrailli Rus bulunuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın her 10 İsrailli esiri serbest bırakmasına karşılık "insani ara"nın bir gün uzatılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sürecinde toplamda 175 esir, taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiği bir atmosferde özgürlüğüne kavuşmuş oldu.
Mutlaka okuyun14 izlenme
41 ile yağacak14 izlenme
Cumhurbaşkanı başdanışmanından mucize kür23 izlenme
Şimdilerde akp'den milletvekili olan şahıs, bu tip görüntüleri her yerden sildirmek istiyor22 izlenme
Hazırlık yapın geliyor!11 izlenme
Emekliler Bayram Edecek28 izlenme
Görevden alındılar13 izlenme
Zencefil-Üzüm Sinüzite Kesin Doğal Çözüm!!19 izlenme