İsrail, ABD destekli cihatçı örgüt Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ) yönetimi ele geçirdiği Suriye'de Dera kentindeki Yermuk havzasında yer alan 2 köyü işgal etti.
İsrail, Esad yönetiminin rejiminin devrildiği günden bu yana Suriye topraklarındaki işgalini genişletiyor. İsrail ordusu, güneydeki Dera kentine bağlı Yermuk havzasında yer alan Cemle ve Maaraba köylerini işgal etti.
Bölge sakinleri ise İsrail'in ülke topraklarını işgalini protesto etti. Protesto sırasında İsrail güçleri, mevzilendikleri tepelerden kalabalığın üzerine ateş açtı. İsrail ordusunun saldırısında 1 kişi yaralandı.
Suriye'de 27 Kasım'da şiddetlenen çatışmaların ardından, 8 Aralık'ta Esad yönetiminin devrilmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun ülkeye saldırıları arttı.
Ordudan kalan askeri altyapı ve üsleri imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.
Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.
Evrensel
Canan Karaty'ın yıllar önce ki fotoğraflarını görenler gözlerine inanamıyor16 izlenme
Mert Ramazan Demir Afra Saraçoğlu15 izlenme
Üç Gündür Bu Fıkraya Gülerim27 izlenme
Usta oyuncunun34 izlenme
Necati Şaşmaz28 izlenme
Arap turistlerin gözdesi16 izlenme
Köyde Çobanlık20 izlenme
Yargıtay'ın 9. Hukuk Dairesi, milyonlarca sendikalı işçiyi yakından ilgilendiren bir karar verdi23 izlenme