İstanbul'da toplu ulaşım, taksi ve servis ücretlerine yapılan zamlarla ilgili önemli değişiklikler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak Ayı Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda toplu ulaşıma yüzde 18, taksi ve servis ücretlerine ise yüzde 28.09 oranında zam uygulandı.
Yeni zamlı tarifeye göre; tam elektronik bilet fiyatı 15 TL'den 18.07 TL'ye çıktı, öğrenci bileti ise 8.62 TL oldu. Marmaray tam parkur ücreti 33.20 TL'den 39.16 TL'ye yükseldi. Mavi Kart aylık fiyatı tam 1177 TL'den 1388 TL'ye, öğrenci aylık abonman fiyatı ise 212 TL'den 250 TL'ye çıkarıldı.
Taksi indibindi ücreti 70 TL'den 90 TL'ye yükseltilirken, taksi açılış ücreti de 19.17 TL'den 24.55 TL'ye çıkarıldı. Minibüs ücretleri mesafeye göre 15.50 TL ile 20 TL arasında değişecek ve öğrenci ücreti 8 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı.
Ayrıca, servis ücretlerinde de değişiklikler yapıldı. Okul servis ücretleri 01 kilometre için 1665 TL, 13 kilometre için 1783 TL, 35 kilometre için 1926 TL, ve 57 kilometre için 2008 TL olarak belirlendi.
Bu zamların önceki zam tarihinden bu yana yapılan en son büyük zamlar olduğu ve İstanbul'da toplu ulaşım maliyetlerinin yükseldiğine dair bir belirti olarak değerlendirilebilir.
Mustafa Sandal'dan "Şeriatı istemeyen kişi kafirdir" diyen Halil Konakçı'ya sert sözler: Başka kapıya11 izlenme
CHP Hatay için henüz nihai kararını vermedi14 izlenme
Sözde ambargo var! Rusya'nın Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatı rekor kırdı4 izlenme
Mehmet Ali Erbil, kendisinden 44 yaş küçük kadınla aşk yaşamaya başladı10 izlenme
Bebek göründü! 6 aylık hamile Gonca Vuslateri'den ilk poz geldi9 izlenme
Bakan Nebati İstanbul Finan Merkezinin Açılış Tarihini Açıkladı15 izlenme
Memurlar ve emekli memurlar için toplu iş sözleşmesi başlıyor!11 izlenme
Prigojin'in ölümü akıllara CIA Direktörü William Burns'un sözlerini getirdi! Suikast ihtimaline dikkat çekmişti8 izlenme
Zeynep Bastık, 3 günlük milli yas kararına isyan etti: Anlayamıyorum
Bakan Dönmez: Maden ihracatında 6,5 milyar dolar ile cumhuriyet rekoru kırdık
Alaplı’da Ekipler şüpheli şahsın üzerinde uyuşturucu ele geçirdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 21 yılda 3 bin 844 yeni köprü inşa ettik, 450 yeni tüneli hizmete sunduk