Zonguldak'ta yaşanan trajik kaza ile ilgili olarak, lise öğrencisi Büşra Akın'ın hayatını kaybetmesi ve diğer 18 öğrencinin yaralanması sonrası devam eden yargılama süreci dikkat çekici bir hal almış durumda. Kaza, 2022 yılında Kilimli ilçesinin Çatalağzı beldesinde, Fikret B. tarafından yönetilen bir midibüsün kontrolden çıkarak şarampole düşmesi sonucu gerçekleşti. Bu olayın ardından, sanıklar Ramazan A. ve şoför Fikret B.'nin tutuklanması talep edildi.
Duruşmada, mağdur olan öğrencilerin durumları ve kaza sonrası yaşanan acı gerçekler ön plana çıktı. Özellikle Senanur O.'nun babasının, kızı için yaşadığı kayıptan ötürü sigorta prosedürlerinin önemine değinmesi ve adalet arayışında yaptığı vurgular dikkat çekti. Adli Tıp Kurumu raporu üzerindeki itirazlar, sanık avukatları tarafından raporun eksik ve yetersiz olduğu iddialarıyla gündeme geldi. Ancak, mağdur avukatı raporu yeterli buldu ve yeni bir rapor alınması talebine karşı çıktı.
Mahkeme heyeti, mevcut delillere göre yeniden rapor alınması talebine olumlu yanıt vermedi ve mevcut deliller ışığında sanıkların cezalandırılmasının gerektiğini belirtti. Bu süreç, hem kazadan etkilenen aileler hem de sanıklar için önemli bir adalet mücadelesine dönüşmüş durumda. Duruşmanın bir sonraki aşaması 29 Kasım tarihinde gerçekleşecek ve o tarihte diğer mağdurların dinlenmesi planlanıyor. Bu dava, hem kazanın sonuçları hem de adaletin yerini bulması bakımından takip edilmeye değer bir süreç olarak öne çıkıyor.
A101 çıl-dırmış olmalı17 izlenme
Meksika'da 8 yaşındaki çocuğun katil zanlısı linç edildi32 izlenme
Çok zengin bir kadın taşındı bizim mahalleye19 izlenme
Kabrin İçerisine Kamera Yerleştiren Eşinin Hazin Sonu! DETAYLAR İLK Y0RUMDA27 izlenme
Prenses Diana'nın ünlü koyunlu kazağı açık artırmada 1,14 milyon dolara (31 milyon TL) satıldı15 izlenme
Eşim birgun gelip21 izlenme
Noel Pazarı’nda katliam yapan doktorun karanlık yüzü27 izlenme
eşimle birbirimizi severek evlendik20 izlenme