Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 92. hesap dönemine ait 2023 bilançosu Resmi Gazete'de yayımlandı. TCMB, 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Bu dudak uçuklatan zararın, Kısa ve Kısa Vadeli Döviz Borçları (KKM) ödemelerinden kaynaklandığı belirtildi. Banka, 2022 yılında ise 72 milyar TL kâr açıklamıştı.
Merkez Bankası'nın açıkladığı bilançoya göre, realize edilen zararın 818,2 milyar TL olduğu ifade edildi. Henüz realize edilmemiş "diğer" kalemler toplamı ise 817,8 milyar TL olarak belirlendi. Bu iki kalem, taşınan açık döviz pozisyonları ve KKM kur farkı ödemelerinden kaynaklanıyor.
Olağan Genel Kurul toplantısı ise 30 Nisan'da Ankara'da gerçekleşecek. Genel kurulda 2023 yılına ait bilanço, kâr ve zarar hesabının onaylanması gündemde yer alacak. Ancak, TCMB'nin KKM kaynaklı oluşan belirgin zarar nedeniyle 2023 dönemine ilişkin Hazine'ye kâr payı aktarımı yapmayacağı açıklandı.
Adıyamanda kaybolmuştu29 izlenme
5 yaşındaki kız her gece evden kayboluyordu – babası onu bu eve kadar takip etti ve yürek burkan gerçeği öğrendi!36 izlenme
Emekliye Seyyanen Zam Müjdesi27 izlenme
Ekipler o'lay yerinde24 izlenme
Adam eşini çok seviyor, bir o kadarda kıskanıyordu24 izlenme
Mesai saati değişiyor17 izlenme
Çamaşır suyu kullanmadan beyazları kar beyaz yapın..20 izlenme
Zam farkları23 izlenme