Auto-Created-3
04 Şubat 2024 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı

Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifasını açıkladı. Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan'ın kararıyla ilgili şunları söyledi: "Tamamen kişiseldir ve kendi takdiridir." Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, Erkan'ın "görevden alındığı" belirtildi.

Erkan, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada

"Ailemin ve henüz bir buçuk yaşında bile olmayan çocuğumun bu süreçten daha fazla etkilenmemesi için Cumhurbaşkanımızdan bu yana onurla yerine getirdiğim görevimden af ​​diledim. " dedi.

Bakan Şimşek: Erkan'ın kararı kendi takdirinde
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kararı tamamen kişiseldir ve kendi takdiridir." şeklinde açıklama yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muhammed Salah: Sporcu sosyal medyada Gazze mesajıyla açıklama yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 21 yılda 3 bin 844 yeni köprü inşa ettik, 450 yeni tüneli hizmete sunduk İstanbul başta olmak üzere bazı illerde, olumsuz hava koşulları THY seferlerinde iptaller yaşanıyor Gökyüzünden bakıldığında 'Allah' lafzı görünen cami! 8 yılda tamamlandı, 22 ekimde açılacak