Auto-Created-3
04 Şubat 2024 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı

Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifasını açıkladı. Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan'ın kararıyla ilgili şunları söyledi: "Tamamen kişiseldir ve kendi takdiridir." Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, Erkan'ın "görevden alındığı" belirtildi.

Erkan, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada

"Ailemin ve henüz bir buçuk yaşında bile olmayan çocuğumun bu süreçten daha fazla etkilenmemesi için Cumhurbaşkanımızdan bu yana onurla yerine getirdiğim görevimden af ​​diledim. " dedi.

Bakan Şimşek: Erkan'ın kararı kendi takdirinde
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kararı tamamen kişiseldir ve kendi takdiridir." şeklinde açıklama yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gazeteci Seyhan Avşar ve T24'e soruşturma TÜM MUHTARLARIMIZIN MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN. Oyuncu Ufuk Özkan, 17 yıllık eski eşiyle nafaka yüzünden karşı karşıya geldi Sektörler Türkiye'nin ihracatında rekorlar kırmaya devam ediyor