Papua Yeni Gine'nin dağlık bölgelerindeki kabile çatışmaları sonucunda 53 kişi yaşamını yitirdi. Emniyet güçlerinin, Enga bölgesinde iki kabilenin çatışmasıyla ilgili müdahalede bulunduğu ve olayın ülkenin yakın döneminin "en büyük katliamı" olarak nitelendirildiği belirtildi.
Papua Yeni Gine Kraliyet Polis Teşkilatı Başkomiser Vekili George Kakas, olaya müdahale eden polis memurlarının durumlarının "şok" olduğunu ifade etti. Polis yetkilileri, cesetlerin polis kamyonetlerine yüklendiğini ve bölgedeki ceset sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi.
Enga Bölge Valisi Peter Ipatas, kabile çatışmalarının artabileceğine yönelik geçen hafta güvenlik güçlerini uyarmıştı. Son dönemde yaşanan çatışmalara 17 kabilenin karıştığını belirten Vali Ipatas, durumun Papua Yeni Gine tarihindeki en büyük kabile çatışması olabileceğini dile getirdi. Ipatas, polis ve güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.
Bölgedeki çatışmaların 2022 seçimlerinden sonra başladığı ve son dönemde karşılıklı pusular ve köylere yönelik silahlı saldırılarla artış gösterdiği belirtiliyor.
Para Yağacak23 izlenme
Meral Akşener'den 'Kadına şiddet' tepkisi!25 izlenme
Başrol artık o isme emanet.24 izlenme
Kılıçdaroğlu sonrası Cem Yılmaz paylaştı.28 izlenme
İstanbul deprem risk haritası: Türkiye'de deprem riski fazla olan iller hangileri? Haberin Linki Y'orumda11 izlenme
TÜM EMEKLİ 'YE MÜJDE TARİH BELLİ OLDU26 izlenme
Eşimle 6 yıllık evliyiz.25 izlenme
Veda Eden İsim18 izlenme