Sivas'ta bazı büfelerin ekmeği 5 liradan satması ve kent merkezindeki mezar yerlerinin ücretsiz olması, büyükşehirlerdeki ekonomik koşullara kıyasla dikkat çekiyor. Bu durum, özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanların ilgisini çekebilecek bir konsept olarak değerlendirilebilir.
Sivaslı bir büfe sahibi, ekmek fiyatını 5 liradan satmalarının, talebin yoğun olmasına neden olduğunu belirtiyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde ekmeğin 8 ila 10 lira arasında satıldığı bir dönemde, Sivas'ta 5 liraya satılması, fiyat politikalarındaki farklılığa işaret ediyor.
Söz konusu büfe sahibi, halka hizmet amacıyla ekmeği Sivas piyasasının altında bir fiyatla satışa sunduklarını ve bunun talep gördüğünü ifade ediyor. Ayrıca, büyükşehirlerdeki mezarlık ücretlerinin ve cenaze işlemlerinin ücretsiz olması, Sivas'ın bu konuda sunduğu farklı bir avantaj olarak öne çıkıyor.
Bu durumlar, büyükşehirlerdeki maliyetlerin ve yaşam standartlarının farklılık gösterdiği bölgelerde, yerel işletmelerin ve yönetimlerin farklı stratejiler izlediğini gösteriyor.
Bill Gatse: "Yapay Zekayı Yavaşlatmak, Sorunları Çözmeyecek"11 izlenme
Naneli Limonata Yapımı15 izlenme
Survivor'dan çekilen Sahra'dan olay sözler: Beni ailemle vuran kahpelerin hayatını bitirmeye geliyorum13 izlenme
TCMB, Bir şirkete faaliyet izni verirken diğerine iptal kararı verdi17 izlenme
'Yenidoğan Çetesi 'skandalında flaş gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete TMSF kayyım olarak görevlendirildi55 izlenme
Merkez'in faiz açıklamasında dikkat çeken detay: Gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaştık19 izlenme
Tarsus Belediyesi'nde kadrolu işçi maaşlarına yüzde 100 zam11 izlenme
Bakan Özer: Eğitim kurumlarını güvenli hale getirmek için en ufak taviz vermiyoruz13 izlenme