TÜRKİŞ, asgari ücret pazarlığı sürecinde hükümete ve muhalefete bir mektup gönderdi. Mektupta, vergi düzenlemesiyle ilgili olarak ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirimine izin verilmesi talep edildi. Eğer TÜRKİŞ'in talepleri gerçekleşirse, asgari ücretlilerin üzerindeki vergi yükü hafifleyebilir ve gelirlerinde artış meydana gelebilir.
Mektupta, 2022'den itibaren gelir vergisinden istisna tutulan asgari ücret kadar olan tutarın, sonraki ayların kümülatif vergi matrahına eklendiği belirtilerek, bu durumun ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde adaletsizliklere neden olduğu ifade edildi. TÜRKİŞ, bu adaletsizliğin giderilmesi için vergi düzenlemesi talep etti.
Ayrıca, gelir vergisi tarifesinin güncellenmesi talep edilen mektupta, brüt asgari ücretin artışına karşın gelir vergisi tarifesinin birinci diliminin yeterince artırılmadığına dikkat çekildi. Bu durumun asgari ücretlilerin gelir vergisi oranlarını artırdığı ve vergi yükünü ağırlaştırdığı ifade edildi. TÜRKİŞ, gelir vergisi tarifesinin ilk diliminin geçmiş yıllarda olduğu gibi yıllık asgari ücret brüt tutarına göre belirlenmesi ve diğer vergi tarifesi oranlarının da bu temelde güncellenmesini talep etti.
Mektupta, ücretlerin stopaj yoluyla vergilendirilmesi konusunda da eleştiriler bulunuyor. Ücretlerin diğer gelir unsurları gibi sabit bir oranla stopaja tabi tutulması veya daha düşük oranlara sahip ayrı bir vergi tarifesiyle vergilendirilmesi isteniyor. TÜRKİŞ, vergilendirme sistemini daha adil hale getirmek amacıyla ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirimine izin verilmesini ve sosyal yardım kalemlerinin mümkün olduğunca SGK prim matrahına dahil edilmemesini talep ediyor. Bu düzenleme, asgari ücretlilerin vergi yükünü hafifletebilir ve gelirlerini olumlu yönde etkileyebilir.
Son dakika.. Gelecekten geliyorum dedi. Kıya-metin tarihini ve resmini verdi.. (DETAY Y0RUMDA)13 izlenme
Survivor'da kavga22 izlenme
En iyi fikra budur12 izlenme
Marketlerden tek tek toplatılıyor25 izlenme
Operasyon başlıyor18 izlenme
20 yaş küçük sevgilisi21 izlenme
Koca Seyit Bilinmeyen Hikayesi.77 izlenme
Üç sene önce yaşadığım18 izlenme