Kredi kartı limitinden bile vergi almaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, ‘Vergimatik Mehmet’ lakabı takıldı.
Göreve geldiği 2023 yazında temizlik ürünlerinde Katma Değer Vergisi’ni artıran, akaryakıt ürünlerine 6 ayda bir Özel Tüketim Vergisi zammı yapılmasını sağlayan Mehmet Şimşek, vergi politikasıyla nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor. Bu yüzden TBMM’deki bütçe görüşmelerinde muhalefetin hedefindeki isim Mehmet Şimşek oldu.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, sürekli yeni bir vergi üreten Bakan’ı eleştirdi ve “Maalesef, Vergimatik Mehmet ülkeyi öyle bir hale getirdi ki insanlar neredeyse aldığı havanın, nefesin bile vergisini verecek. Vatandaşı isyan ettirmeyin, vatandaşa daha fazla eziyet etmeyin” diye konuştu.
"TAŞ DEVRİ’NE DÖNDÜK"
Karakaş, işsiz sayısı ile mülteci sayısını karşılaştırarak, “Ülkemizde 11 milyon işsiz var, 11 milyonun üzerinde de sığınmacı var. Vatandaşımız geçinemiyor, ısınamıyor, barınamıyor. Tencerede aş değil taş kaynıyor. Son bir yılda kredi kartı borcu olan kişi sayısı 41 milyon 376 bini geçti. Kredilerini ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı 1 milyon 503 bin oldu” ifadelerini kullandı.
Son dönemde artan yüksek enflasyon ve barınma sorununa dikkat çeken Karakaş, “Taş Devri döneminde insanların 3 temel sorunu vardı. Bunlar barınma, beslenme ve güvenlik problemiydi. 2024 Türkiye’sine geldiğimizde Taş Devri dönemindeki aynı problemler halen devam ediyor. Ülkemizde yine barınma, beslenme ve güvenlik problemleri mevcut” açıklaması yaptı.

Ömer Karakaş, “Vatandaş neredeyse aldığı havanın vergisini verecek” ifadesiyle Mehmet Şimşek’i hedef aldı.
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, bütçe görüşmelerinde; “20132023 yılları arasında toplam 7.5 milyar lira vergi borcu silindi. Bu silinen borç çiftçinin, KOBİ’nin, emeklinin borcu değil. Bu kamu özel iş birliği ve yapişletdevret modeli ile ihale alan dev şirketlerin borcudur” dedi.
2025 bütçesinde dolaylı vergilerin toplam vergi gelirlerindeki payı yüzde 70’e ulaştı diyen Çiler, “OECD ülkelerinde bu oran yüzde 38’lerde. Her geçen gün bütçedeki denge bozuluyor” dedi.
Sözcü
İstanbul'da toplu ulaşımın genişletilmesi Ağustos'a ertelendi28 izlenme
ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı18 izlenme
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş'un Can Atalay Açıklaması: "Sorunun bir şekilde çözülmesi gerekiyor, uygulamayı zamanla ilerleteceğiz."17 izlenme
SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek9 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçları emniyete "DP" plakalı çekiciyle getirildi18 izlenme
Adana'da 2 aydır maaş alamayan işçiler eylem yaptı: Fabrika "sabır ve anlayış" istedi21 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini çözmek için Soçi'ye çıkarma yapacak17 izlenme
YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kararları resmi gazetede: 4-17 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıda kalacak, 32 ilde oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.11 izlenme
AVM'nin metrekare kullanım hacmi 2021 yılına göre nominal olarak yüzde 133,8 arttı
Avrupa Adalet Divanı: Belçika belediyesinin başörtüsü dahil tüm dini sembolleri yasaklaması ayrımcılık teşkil etmiyor
Fırıncılar Odasından Ekmek zammıyla ilgili açıklama: Şubatta görüşülecek
Kira Artış Oranları Ne Kadar Olacak?