Uluslararası 51. Emmy Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil eden Yargı dizisi, organ bağışı sahnesiyle büyük bir etki yarattı. Diziyi izleyen bir seyirci, vefatından önce böbreğini bağışlayarak 35 yıldır böbrek hastalığıyla mücadele eden Kenan Kayaalp'a yaşam kaynağı oldu.
Yargı dizisinin 74. bölümünde, oğlu organ nakli bekleyen bir baba, yaşadığı acıya dayanamayarak Ceylin, Yekta ve Parla'yı kaçırmıştı. Bu olayın ardından Parla, organlarını bağışlayacağını açıklamıştı. Organ bağışı sahnesinden etkilenen bir seyirci, ailesine organlarını bağışlamak istediğini vasiyet etti. Vefat eden ve ismi açıklanmayan bu gönüllü, 35 yıldır böbrek hastalığı tedavisi gören Kenan Kayaalp'a böbreğini bağışladı.
Kenan Kayaalp'in yaşamını sürdürebilmesi için gerçekleştirilen başarılı böbrek nakli operasyonu, İstanbul'da bir hastanede Prof. Dr. Alp Gürkan'ın başkanlığında yapıldı. Organ nakli sonrasında Kenan Kayaalp, "16 yaşımda hastalığım başladı. 35 yıldır böbrek hastasıyım. Bu nakil bana yeni yıl hediyesi oldu." dedi.
Prof. Dr. Alp Gürkan, yapılan operasyonu değerlendirirken, hastanın Yargı dizisini izleyerek ailesine vasiyette bulunduğunu ve bu vasiyetin sonucunda organ bağışında bulunulduğunu belirtti. Gürkan, bu olayın organ bağışı konusundaki farkındalığı artırmak adına önemli bir örnek olduğunu vurgulayarak, "Ailemize bu konuda vasiyet etmemiz lazım, öldüğünüzde organlarınızı bağışlayın ki en az beş kişi hayata tutunsun." ifadelerini kullandı. Yargı dizisi, organ bağışı konusundaki duyarlılık ve farkındalığı artırmaya devam ediyor.
Melis Sezen, yeni proje öncesi imajını değiştirdi21 izlenme
Uçak biletlerinin azami fiyatı 2.500 TL'ye yükseltildi25 izlenme
Taylandlı model Game, tedavi sırasında alevler içinde kaldı24 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis imzaları attı! İşte Yunanistan'la yeni bir sayfa açacak bildirinin detayları25 izlenme
Farah Zeynep Abdullah "Çirkin ve iğrençsin" diyen takipçisini ifşa etti27 izlenme
Atatürk heykeline balyozlu saldırı12 izlenme
Hizbullah'tan bölgesel savaş uyarısı: "Bedelini ödemeye hazırız"21 izlenme
Merkez Bankası rezervleri 15 haftadır yükselmeye devam ediyor!11 izlenme