Anasayfa
02 Haziran 2023 ( 0 izlenme )
Reklamlar

Senato borç limiti tasarısını onayladı

ABD Senatosu, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun müzakereler sonucunda kabul edilen ve Temsilciler Meclisi'nden 117'ye karşı 314 oyla geçen Mali Sorumluluk Yasası'nı da oyladı.

Senato'da 10'dan fazla değişiklik önerisi reddedilirken, yasa tasarısı 63 evet, 36 hayır oyu ile kabul edildi.

Borç tavanını 1 Ocak 2025'e kadar askıya alan tasarının yürürlüğe girmesi için ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

Böylece borç limitinin yükseltilmesi, federal hükümetin borcunu ödemesini ve iflas etmesini engeller.

Başkan Biden konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, her iki partiden senatörlerin ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için ilk kez oy kullandığını belirterek, yasanın hızlı bir şekilde geçirilmesinden dolayı Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'e teşekkür etti.


Bu iki taraflı anlaşmanın ABD ekonomisi ve Amerikan halkı için büyük bir kazanımı temsil ettiğini kaydeden Biden, yasa tasarısının Invest in America gündeminin temel direklerini koruduğunu vurguladı.

Biden, çalışmalarının henüz tamamlanmadığını ancak bu anlaşmanın ülke çıkarları doğrultusunda hareket edildiğinde neler yapılabileceğinin bir hatırlatıcısı olduğunu vurgulayarak, "Bu yasa tasarısını bir an önce geçirmeyi dört gözle bekliyorum ve yarın doğrudan Amerikalıya sesleneceğim. "İnsanlar dönecek." ifadesini kullandı.

"Ciddi sorun çıkarırdı"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden liderliğindeki Kongre'nin borç tavanını askıya alacak ve ABD'nin ilk kez temerrüde düşmesini önleyecek iki partili bir yasa tasarısını geçirmesinden memnun oldu.

Söz konusu yasanın ABD'nin ekonomik büyümesi ve istikrarı için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Yellen, olası bir temerrüde düşmenin Amerikalı aileleri ciddi şekilde sıkıntıya sokacağını vurguladı.

Kongre'nin ABD'nin faturalarını zamanında ödemesini sağlama görevi olduğuna dikkat çeken Yellen, ABD'nin tüm inancının ve kredisinin pazarlık konusu olmaması gerektiğine inandığını belirtti.


Şu anda Başkan Biden'ın ekonomik gündemini uygulamaya devam etmeye odaklandığını kaydeden Yellen, "Hazine Bakanlığı, Amerikalı vergi mükellefleri, aileleri ve çalışanları için ekonomik faydaları en üst düzeye çıkarmak için Enflasyon Düşürme Yasasını etkin bir şekilde uygulamaya devam edecek." açıklamalarında bulundu.

Borç limitinin askıya alınmasına ek olarak, bazı federal programlarda kesintiler içeren tasarının, gıda yardımı programları da dahil olmak üzere devlet yardımı alan bazı kişiler için yeni iş koşulları getirmesi bekleniyor.

Tasarı, Covid19 salgını sırasında sağlanan ancak kullanılmayan yardım fonlarının geri alınmasını amaçlıyor.

Ayrıca kanun taslağı bazı enerji projelerinin onay sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

ABD Kongre Bütçe Ofisi'nin (CBO) tasarının federal borç ve bütçe açığı üzerindeki etkisine ilişkin tahminine göre, yasa geçerse ve sınırlı fonlar planlandığı gibi uygulanırsa bütçe açığının yaklaşık %5 azalarak 1,5 trilyon dolara inmesi bekleniyor. önümüzdeki 10 yıl boyunca.

5 HAZİRAN'A KADAR ARTIŞ BEKLENİYOR

ABD, 19 Ocak'ta 31,4 trilyon dolarlık borç sınırına ulaştı ve ABD Hazine Bakanlığı, sınırı aşmamak ve olası bir temerrüdü önlemek için olağanüstü önlemler almaya başladı.


Hazine, bu olağanüstü önlemlerin Haziran başında tüketilebileceği konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Meclis Başkanı Kevin McCarthy'ye borç limitiyle ilgili yakın tarihli bir mektupta, mevcut verilere dayanarak, Kongre yükümlülüklerini yerine getirmek için borç limitini 5 Haziran'a kadar artırmaz veya askıya almazsa, Hazine Bakanlığı'nın kaynak sıkıntısı çekeceğini tahmin ediyor. bildirmişti.

ABD Hazinesinin nakit mevcudiyeti, borç limiti müzakereleri devam ederken, 25 Mayıs'ta 2017'den bu yana en düşük seviye olan 38,8 milyar dolara geriledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşte o Skandal 2023 YILININ EN İYİ FIKRASI İDDAYA BİLE GİRERİM Bir kısım emeklilere iyi haber bir kısıma kötü haber.. Acun Ilıcalı