Auto-Created-3
06 Şubat 2024 ( 14 izlenme )
Reklamlar

Şili'deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi

Güney Amerika ülkesi Şili'de devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda çok sayıda kişi de kayıp durumda.

Şili'nin farklı bölgelerinde cuma gününden bu yana devam eden orman yangınlarında bilanço ağırlaşıyor. Adli Tıp Kurumu'nun açıklamasına göre, Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Ancak çok sayıda cansız bedenin kötü durumda olduğu ve kimlik tespitinin zor olduğu belirtiliyor. Vina del Mar Belediye Başkanı Macarena Ripamonti, şehirde yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığını ve 370 kişinin kayıp olduğunu aktardı.

Şili İçişleri Bakan Yardımcısı Manuel Monsalve, yangınlarda 15 bin civarında evin hasar gördüğünü belirtti. Ayrıca, park halindeki çok sayıda aracın da yangınlar nedeniyle küle döndüğü bildirildi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaşanan felaketlerin ardından ülkede 2 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıklamıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büşra Pekin, Norm Ender ile aşk yaşadığı söylentisini yalanladı Almanya vatandaşlarından İsrail destekçisi Scholz'a soğuk duş! Erken seçim süreci başladı AKP'nin İstanbul kamuoyu yoklamasında dört isim öne çıktı: Perde arkasında kim şanslı? Nez Demir'in eski eniştesi açtı ağzını yumdu gözünü! Naylon faturadan vergi kaçakçılığına kadar her şey varmış