Ukrayna ile yaşanan savaş nedeniyle Batı'nın Rusya'ya uyguladığı ambargoya rağmen, kasım ayında Rusya'nın Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatı rekor seviyeye ulaştı. Rusya, kasım ayında Avrupa'ya 1,75 milyon ton LNG ihraç etti. Bu miktar, tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayda geçti. Önceki rekor, Aralık 2022'de 1,73 milyon ton LNG ihracatıyla kırılmıştı.
Rus LNG ihracatının en fazla yapıldığı ülkeler arasında Fransa ve Belçika öne çıkıyor. Rusya, Yamal Yarımadası'ndan bu ülkelere yoğun bir LNG ihracatı gerçekleştirdi. Kasım ayında Rus LNG'sinin küresel pazarlara toplam sevkiyatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 artışla 2 milyon 914 bin tona ulaştı.
Ancak aynı dönemde Rus LNG'si Çin'e yapılan ihracatta düşüş gösterdi. Bu düşüş, bir önceki aydaki 0,8 milyon tonluk teslimattan 0,1 milyon tona geriledi.
Bağımsız enerji uzmanı Aleksandr Sobk, Yamal'dan bölgeye ulaşım maliyetlerinin önemli ölçüde azalması nedeniyle Avrupa pazarının daha cazip hale geldiğini belirtti. Sobko, Çinli bir şirketin Rusya'dan aldığı Yamal LNG'nin bir kısmını daha karlı pazarlara yönlendirdiğini ve bu eksikliği Çin pazarı için başka kaynaklardan karşıladığını ifade etti.
Uçak biletlerinin azami fiyatı 2.500 TL'ye yükseltildi23 izlenme
Eşini ağır yaralayıp, yanındaki erkeği öldürdü25 izlenme
2024 Paris Olimpiyatları öncesinde Fransa'da tahtakurusu paniği10 izlenme
MEB'e bağlı okul kurmuşlar! IŞİD okulu!16 izlenme
Dilara'nın tavırlarından rahatsız olan Acun Ilıcalı, elenmesi için talimat verdi21 izlenme
Canlı yayında yaşadığı ihaneti anlatan kadın, eşine yakalandı! Sunucu Nur Viral ne yapacağını şaşırdı20 izlenme
Hizbullah'tan bölgesel savaş uyarısı: "Bedelini ödemeye hazırız"16 izlenme
Hamas lideri Heniyye, İsrail'e meydan okudu: Savaşın uzun soluklu olmasını istiyorsa, bizim soluğumuz onunkinden uzun olacak18 izlenme
Topladığı mantar sonu oldu: 1 kişi öldü; 2 kişi yoğun bakımda!
TÜRK-İŞ'ten hükümet ve muhalefete mektup: Ücretlilerin temel girdileri vergi matrahından indirilmeli
Erdemir 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı...
Çin ve Suudi Arabistan arasında dolara darbe vuracak para takası anlaşması