Otomobil dolandırıcılarının yeni taktiği, depremde hasar gören araçların şase numaralarını çalarak, çalıntı veya yurt dışından kaçak getirilen araçlara monte etmek. Bu yöntemle birçok vatandaş mağdur olurken, uzmanlar benzer şekilde şase numarası değiştirilmiş araçları tespit ettiklerini belirterek, araç almak isteyen vatandaşları uyarıyor.
6 Şubat depremleri sonrasında birçok araç enkaz altında kalarak hasar gördü. Bu durumu fırsat bilen otomobil dolandırıcıları, enkaz altından çıkarılan araçların şase numaralarını çalıntı veya yurtdışından kaçak getirilen araçların şase numaralarıyla değiştiriyor. Bu yöntemle dolandırıcılar, birçok vatandaşı mağdur ediyor.
Örneğin, Kocaeli'de yaşayan Fatih Mehmet Gündüz, temmuz ayında internet üzerinden satın aldığı bir aracın, polis ekipleri tarafından 4 ay sonra şase numarasının değiştirildiği gerekçesiyle el konulduğunu öğrendi. Aracını muayene ve eksperden geçirmesine rağmen mağdur olan Gündüz, dolandırıcıların bu yöntemiyle başkalarının da mağdur olmamasını istiyor. Uzmanlar, araç almak isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Bakan Nebati: "Birçok üründe indirim yapan firmalarımızı yürekten kutluyorum"21 izlenme
"Kayıt dışılığın ve fiyat artışlarının önüne geçecek"23 izlenme
Doğalgaz Ücretsiz Olarak Nasıl Uygulanacak?13 izlenme
Portekiz Başbakanı Costa, yolsuzluk soruşturmalarının ardından istifa etti13 izlenme
AYM, numara taşınmasına ilişkin itirazında GSM şirketinin mülkiyet haklarının ihlal edildiği kararını verdi24 izlenme
Esra Ezmeci'de ağızları açık bırakan itiraf: Kayınvalidem yanımda müstehcen görüntüler izliyor64 izlenme
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katletmişti: 'Sur' canisi Semih Çelik’in ailesinden 'soyadı değiştirme' davası22 izlenme
Sette kaza geçiren Sinan Albayrak sessizliğini bozdu: Bir süre şuurumu kaybettim, yaralarım var18 izlenme